Akıllı şehir nedir? İstanbul nasıl akıllanıyor?

ISBAK'ın Genel Müdürü Mesut Kızıl ile çok özel bir röportaj gerçekleştirdik ve akıllı şehir konseptini, akıllı şehirlerin ne gibi seçenekler sunduğunu ve bu çerçevede İstanbul için neler yapıldığını v

Teknolojinin hayatımızın her alanına ne kadar derinlemesine girdiğini hepimiz biliyoruz. Hem iş hem de eğlence dünyamızda teknolojiyi kullanıyoruz. Bu çerçevede, teknolojiden faydalanarak hayatımızı kolaylaştıran adımlar atılması da küresel çapta en büyük hızla büyüyen trend. Çok uzun zamandır gündemde olan "akıllı şehirler" de bu trendin bir parçası. Ulaşım, elektrik, atıklar ve daha pek çok konuda akıllı teknolojiler desteği ile gerçekleştirilen süreçler, büyük şehirlerde hayatı daha yaşanır kılıyor, hizmetlerin daha hızlı, daha hedefli, daha iyi ve bununla birlikte daha düşük maliyetli bir şekilde verilmesini sağlıyor.

Dünya'nın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul'un akıllı şehir hale getirilmesi operasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 29 iştirakinden biri olan ISBAK (İSBAK İSTANBUL BİLİŞİM VE AKILLI KENT TEKNOLOJİLERİ A.Ş.) kurumuna emanet edilmiş durumda. ISBAK hem kendisi hem de iş ortakları ile çok önemli projeler gerçekleştiriyor ve bu açıdan hem İstanbul hem de diğer şehirlere olmayı hedefliyor. Bu ay, ISBAK'ın Genel Müdürü Mesut Kızıl ile çok özel bir röportaj gerçekleştirdik ve akıllı şehir konseptini, akıllı şehirlerin ne gibi seçenekler sunduğunu ve bu çerçevede İstanbul için neler yapıldığını ve neler yapılacağını masaya yatırdık.

Okuyucu Yorumları