Dolunay Katilleri filminin konusu ne? Martin Scorsese'nin son filmi vizyonda izleyici ile buluştu

Ünlü yönetmen Francis Ford Coppola'nın övgüler yağdırdığı; Martin Scorsese'in yeni filmi Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon) sinemalarda izleyici ile buluştu. Peki, şimdiden Oscar adayı olarak görülen Dolunay Katilleri filminin konusu ne? Oyuncuları kimler? İşte filmin künyesi

Martin Scorsese'nin yeni filmi Dolunay Katilleri 20 Ekim itibarıyla vizyona girdi. Bir süre önce filmi izleyen ünlü yönetmen Francis Ford Coppola Instagram hesabından uzun süredir arkadaşı olan yönetmen Scorsese'yi dünyanın yaşayan en büyük sinemacısı ilan etmiş ve Dolunay Katilleri'nin (Killers of the Flower Moon) fragmanını eklemişti. Ünlü sinemacının filmle ilgili yorumu "Dostum Martin Scorsese'nin bu ay yeni bir filmi çıkıyor: Dolunay Katilleri. O harika bir insan ve dünyanın yaşayan en büyük sinemacısı. Yeni filmi her düzeyde başarılı" olmuştu. Peki, bugün vizyona giren Dolunay Katilleri filminin konusu ne? İşte ABD'nin bir dönemine ışık tutan filmin konusu, künyesi, oyuncuları...

DOLUNAY KATİLLERİ FİLMİ KÜNYESİ

David Grann'in çok satan kitabından uyarlanan "Killers of the Flower Moon", 1920'lerin Oklahoma'sında geçiyor ve petrol zengini Osage halkı üyelerine yönelik seri cinayetleri anlatıyor. Filmin Rotten'daki eleştirmen puanı 97 ve eleştirmenler "Süresi, teması ve başarısıyla muazzam bir film. Amerika'nın yerli halklarla ilişkisine dair sarsıcı bir değerlendirme" yorumunu yapmış.


Tür: Suç, Dram, Tarih
Orijinal Dil: İngilizce
Yönetmen: Martin Scorsese
Senaryo: Eric Roth , Martin Scorsese
Vizyon tarihi: 20 Ekim 2023
Süre: 3 saat 26 dakika

DOLUNAY KATİLLERİ FİLMİNİN KONUSU NE?

Dolunay Katilleri, Türkiye'de 20 Ekim'de vizyona girdi. Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro filmde 1920'lerin Oklahoma'sında Osage halkının petrol rezervlerini yağmalayan dolandırıcıları canlandırıyor. Lily Gladstone, DiCaprio'nun eşini canlandırıyor.

1920'lerde geçen filmde Osage cinayetleri ve FBI’ın doğuşu konu ediliyor. Dolunay Katilleri filminin konusu şöyle: Oklahoma'daki Kızılderili birliği olan Osage’in üyeleri, topraklarının altında petrol olduğunu keşfeder. Ancak bu zenginlik, birçok cinayeti de beraberinde getirir. Ölenlerin sayısı yirmi dördü aştığında ise davaya FBI atanır. Soruşturma derinleştikçe yaşanan vahşetin ardında korkunç bir sır ve ağır bir trajedi olduğu ortaya çıkar. FBI'nın kuruluşunu da mercek altına alan film ABD tarihinin köşe taşlarına ışık tutuyor.

DOLUNAY KATİLLERİ FİLMİ GERÇEK HİKAYE Mİ?

Bu sorunun yanıtı evet. Gerçek bir hikayeye dayanan Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon) 1918 ile 1931 yılları arasında meydana gelen Osage Kızılderili cinayetlerini konu alıyor. Çekimler 2021'de Pawhuska, Fairfax ve Bartlesville, Oklahoma'da gerçekleşti ve o Ekim ayında tamamlandı.

EN UZUN İKİNCİ FİLMİ

Film Scorsese'nin üç saat sınırına ulaşan yedinci filmi ve 3 saat 26 dakikalık süresiyle bugüne kadarki en uzun ikinci uzun metrajlı filmi.

DOLUNAY KATİLLERİ FİLMİ OYUNCULARI

Leonardo DiCaprio
Robert De Niro
Lily Gladstone
Jesse Plemons
Tantoo Kardinal
John Lithgow
Brendan Fraser
Cara Jade Myers

ŞİMDİDEN OSCAR'IN GÜÇLÜ ADAYI OLARAK GÖRÜLÜYOR

Başrollerinde Leonardo DiCaprio ile Robert De Niro'yu buluşturan film, dünya prömiyerini yaptığı 76. Cannes Film Festivali’nde dokuz dakika ayakta alkışlanmıştı. Film şimdiden gelecek yılın güçlü Oscar adayları arasında gösteriliyor,

IKSV'de yer alan bilgilere göre çekimlerin büyük bir bölümü, olayların geçtiği Osage County'de gerçekleştirildi; Osage Nation mensupları da filme danışman ve figüran olarak destek verdi. Dolunay Katilleri, ağustosta hayatını kaybeden besteci Robbie Robertson'ın müziklerini bestelediği son film olma özelliğini taşıyor.