Düşük Profilli DDR5 RAM’lere Yeni Alternatif: XPG Lancer Blade RGB İncelemesi

Eğer şu sıralar yeni bir sistem topluyor veya mevcut sisteminizi güncelliyorsanız, DDR5 bellek arayanlara XPG’nin bir önerisi var. XPG Lancer Blade RGB, 6000 Mhz hızı, 16 GB kapasiteli çift modülü ve daha pek çok özelliğiyle oyuncular için cazip bir teklif sunuyor.

RAM’lerde artık DDR5’ler standart halini aldı. Eğer halen DDR5 standardına hala geçiş yapmadıysanız ancak düşünüyorsanız XPG’nin Lancer Blade RGB RAM kiti ideal bir tercih olabilir.

Işıl ışıl RGB’lerle gelen Lancer Blade’in üzerindeki plastik şerit, bilgisayar açıldığında yanmaya başlıyor ve XPG Prime veya desteklenen anakart yazılımlarıyla bu aydınlatmaları kontrol edebiliyorsunuz. XPG’nin diğer RGB belleklerinde olduğu gibi seçebileceğiniz birçok aydınlatma efekti bulunuyor; statik, nefes alma, gökkuşağı veya kuyruklu yıldız gibi efektlerin dışında aydınlatmaları şarkılarla senkronize edebileceğiniz Müzik Modu bile var.

RAM’lerin her biri 16 GB kapasitede ve 6000 Mhz hızında çalışan modüllerden oluşuyor. İhtiyaç duydukları voltaj 1.35V. Gecikme değerleri ise 30CL. Belleğin sahip olduğu Intel XMP 2.0 ve AMD EXPO teknolojisi ile kolayca hız aşırtma yapabilmek mümkün. Bu sayede BIOS ayarlarıyla uğraşmanıza gerek bile yok.