Intel Arc Ekran Kartlı Bilgisayarlardan Lenovo LOQ 15IAX9I Testte!

Lenovo, bir sürpriz yaptı ve Intel Arc ekran kartına sahip Türkiye’deki ilk dizüstü bilgisayarı kullanıcılarla buluşturdu. Peki Arc A530M’e sahip Lenovo LOQ 15 nasıl bir performans gösteriyor? İşte tüm detaylarıyla Lenovo LOQ 15IAX9I incelemesi.

Geçtiğimiz senelerde Arc Alchemist ekran kartlarıyla harici GPU pazarına giren Intel, kısa bir süre önce seriye 2 yeni mobil ekran kartı daha dahil etti. Lenovo da zaman kaybetmeden bu kartlardan birini; A530M'i LOQ 15 dizüstü bilgisayarında kullanarak ilk defa Türkiye’deki kullanıcılarla buluşturdu.

Xe-HPG mimarisiyle üretilen A530M, 4 GB GDDR6 belleğe, 12 Xe-Çekirdeğine ve 1,3 GHz GPU hızına sahip. DirectX 12 Ultimate özelliklerinin tümünü destekleyen kart, oyun ve içerik geliştirme uygulamalarındaki performansı artıran DeepLink teknolojisiyle birlikte geliyor.

A530M'in öne çıkan en önemli özelliği ise DLSS rakibi XeSS teknolojisi. Testlerimizde oldukça iyi sonuçlar veren bu teknoloji, çoğu oyunda kayda değer bir fps artışı sağlıyor.

LOQ 15, gücünü yine Intel’in 12450HX işlemcisinden alıyor. İşlemciye 4800 Mhz hızında 2 adet 8 GB DDR5 RAM eşlik ediyor. Depolama tarafında ise 512 GB’lık bir SSD mevcut.