Mercedes'ten Tank Gibi Dönebilen SUV

Mercedes-Benz geçen hafta düzenlenen CES 2024'te "tank dönüşü" özelliiğine sahip elektrikli modelinin prototipini gösterdi.

Mercedes, G Serisinin yeni elektrikli SUV serisi, CES 2023’te sahneye muhteşem bir dans gösterisi ile çıktı. Otomobil dünyasının elektriklenme dönüşümünün son halkası olan Mercedes EQG, yukarıdaki videoda görebileceğiniz “tank dönüşü” isimli manevraya sahip olmasıyla oldukça dikkat çekici görünüyor.

Mercedes’in EQ kod ismiyle başlayan yeni serisi, Alman otomobil devinin elektrikli araçlarına ev sahipliği yapıyor. İlk olarak 2016 yılında karşımıza çıkan bu seri SUV araçların da katılmasıyla büyürken, Mercedes EQG ise kendi ekseni etrafında dönüşü ve LED aydınlatma sistemleriyle fark yaratacak gibi.

Mercedes’in G-serisinin elektrikli otomobil dönüşümünün bir parçası olarak ilerleyen aylarda piyasaya sürüleceği belirtilen Mercedes EQG, yenilenmiş ön süspansiyona, sertleştirilmiş arka süspansiyona ve bataryasını korumak için karbon kevlar bileşenli panellere sahip.

Toplam güç çıkışı 670 BG civarında olacak olan aracın bataryasına ilişkin bir açıklama yapılmış olmasa da, 483 km’den fazla menzil sunacağı belirtiliyor.