Netflix Babamız (Our Father) belgeselinin konusu ve fragmanı

Netflix'in yeni belgeseli Babamız (Our Father) oldukça çarpıcı bir hikayeyi işliyor. Film şu sözlerle özetleniyor: Ev tipi DNA testiyle birçok üvey kardeşi olduğunu öğrenen bir kadın, sperm bağışı ve popüler bir kısırlık doktoruyla ilgili şoke edici bir entrikayı açığa çıkarır. İşte fragmanı

Netflix'in gerçek bir öyküye dayanan belgeseli, "Babamız (Our Father)" 2022 yılının dikkat çeken yapımları arasında. Belgesel 11 Mayıs'ta yayımlanmaya başladı. Emmy ödüllü yapımcı Jason Blum (The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst) imzalı sürükleyici belgeselde ev tipi DNA testiyle birçok üvey kardeşi olduğunu öğrenen bir kadının, sperm bağışı ve popüler bir kısırlık doktoruyla (Dr. Donald Cline) ilgili şoke edici bir entrikayı açığa çıkarmasını konu ediniyor. (En az 94 çocuğun biyolojik babası Doktor Donald Cline kim? Şimdi nerede? başlıklı yazımıza da bakabilirsiniz)

Sarsıcı hikaye, Doktor Cline'ın 2014'te Jacoba Ballard adlı bir kadın tüm hikayeyi açığa çıkarana kadar 90'dan fazla çocuğun (ve artmaya devam ediyor) nasıl yasadışı bir şekilde babası olduğunu anlatıyor.

Babamız belgeselinin konusu ve fragmanı

BABAMIZ BELGESELİNİN KONUSU NE?

Netflix Babamız belgeselinin konusunu şöyle paylaşıyor:

Tek çocuk olan ve her zaman bir kardeşi olmasını hayal eden Jacoba Ballard, donör spermi ile dünyaya gelmişti. Evde yaptığı bir DNA testi sonucunda, bir değil tam yedi üvey kardeşi olduğunu öğrendi. Bu sayı kısırlık tedavisindeki en iyi uygulamalara meydan okuyordu. Kardeşler, çok merak ettikleri soyağaçları hakkında daha fazla bilgi almak isteyince inanılmaz bir gerçeği keşfettiler. Ailelerinin kısırlık doktoru, aşılama sırasında hastalarının bilgisi veya rızası olmadan kendi spermini kullanıyordu. Akılalmaz bir güven ihlalini konu alan bu son derece rahatsız edici hikâyenin merkezinde, bu doktorun karanlık aldatmaca ağını daha yeni çözmeye başladıklarını fark eden Ballard ve yeni bulduğu kardeşlerinin adalet arayışı yer alıyor.

Guardian'ın haberine göre filmin yönetmeni Lucie Jourdan, Doktor Cline'ın Indiana'da yargılanmasından sonra Aralık 2017'de hikayeyi takip etmeye başlamış. Guardian'a verdiği röportajda, "O zamanlar sadece 22 kardeş vardı" diyor.

Gerçekleri ortaya çıkartan şu ana kadar 1972 ve 1988 yılları arasında doğan kardeşleri bulmuş. Ancak Cline 2009'a kadar tıpta çalıştı, bu yüzden biyolojik kardeş sayısı buzdağının görünen bir kısmı olabilir.