NVIDIA GeForce RTX 2080 Video İnceleme

Asus ROG Strix Gaming GeForce RTX 2080'i test sistemimize taktık, test ettik! İşte test raporu!

Evet, Asus ROG Strix Gaming GeForce RTX 2080 fazlasıyla kaslı ve güçlü bir kart. Elbette ondan iyisi de var ve o da bu kartın 2080 Ti versiyonu oluyor. Eğer 2080 Ti'ı düşünüyorsanız, DTX, yani ışın izlemeyi açarken detayını Ultra şeklinde ayarlayabiliyorsunuz, fakat elimizdeki 2080 modeli için bu Medium olarak öneriliyor. Böylece 2080 Ti ile daha yüksek bir Ray Tracing desteği sağlayabiliyorsunuz. Ancak bizce bu kart da bu işi fazlasıyla iyi şekilde görüyor. Elbette Ray Tracing için henüz erken, önümüzdeki dönemde daha iyi olacak. Ancak ilk elden bu deneyimi yaşamak isteyen oyuncular Asus ROG Strix Gaming GeForce RTX 2080'dan memnun kalacaklar.

Kartın genel performansına ilişkin olarak ise, her ne kadar biz elimizdeki ROG Strix XG32VQ monitörün 2K'ya kadar çözünürlük desteklemesi sebebi ile daha üzerine çıkamadık fakat pek çok AAA oyunda, 4K'da 60 kare performans alabileceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Öte yandan kartın kolay kolay ısınmaması, oyunlarda genel performansıyla 60 derece sıcaklıklarda kalması, üstüne bir de sessiz çalışması kartın büyük artıları. Sade performans olarak bakarsak ise, GTX 1080 Ti performansından pek de fark etmediğini de söylemek lazım.

Bu noktada tabii ki kartın fiyatından da bahsetmek gerek. Asus ROG Strix Gaming GeForce RTX 2080'i şu an piyasada 6600 TL civarında bir fiyatla bulabiliyorsunuz ki, evet, bunun biraz el yaktığı bir gerçek. Yalnız burada piyasadaki GTX 1080 Ti'ların fiyatlarının da bu karta yakın olduğu gerçeğini göz ardı etmemek lazım.

Okuyucu Yorumları