TP-Link Archer AX73 Video İnceleme

Bir Router düşünün ki 200 cihazdan fazlasına internet dağıtsın. İşte TP-Link Archer AX73 incelemesi!

Geniş bir eviniz ve internete bağlanacak onlarca cihazınız varsa, iyi bir modem ve ona eşlik edecek iyi bir router'a ihtiyacınız da var. Tabii ki bu koşulda iyi de bir internet altyapısına ihtiyacınız olacak, ancak bu bizim değil, servis sağlayıcıların sorunu. Sonuçta günün sonunda hepimiz internette, servis sağlayıcının sağladığı hızlar kadar hızlıyız. Bu başka bir konu. Bizim bugünkü konumuz ise, bu altyapıdan nasıl daha fazla fayda sağlar ve interneti daha geniş alanlara nasıl taşır, ne kadar fazla cihazı internete sorunsuz ulaştırabililiriz.

Tabii konu geniş ev ya da katlı sistemler olduğunda bizim tercihimiz daha önce de çokça belirttiğimiz gibi Mesh sistemler. Zira Mesh sistemler aynalama yoluyla direkt olarak bir diğer cihaza, tıpkı modemin yanındaymış gibi internet hızlarını aktarabiliyorlar. Buradan topu TP-Link'e atıyoruz, zira şirketin çok sayıda Mesh ürünü bulunuyor ve son zamanlarda OneMesh ismi verdiği yelpazeyi yeni ürünleriyle çeşitlendiriyor. Böylece kendi ailesi içinde birbiriyle konuşabilen ürünler yaratıyor diyebiliriz.

TP-Link ailesinde OneMesh destekli ürünler aldığınızda, bu cihazlar birbirine Mesh üzerinden bağlanabiliyor ve az önce de söylediğimiz şekilde internet performansının erişim kabiliyeti artırabiliyorlar. Bunlardan biri de bugün yakından bakacağımız TP-Link Archer AX73 oluyor. Mesh altyapısı özellikle geniş evler için önemli. Böylelikle sabit bağlı olan cihazlarınızdan stabil internet performansı sağlarken, evin içinde laptop, telefon ya da diğer internete bağlı cihazlarla gezindiğinizde de kopma sorunu yaşamıyorsunuz.

TP-Link Archer AX73, üst seviye diyebileceğimiz geniş özelliklere sahip bir Router. Zaten tasarımından da bunu biraz belli ediyor. 6 koldan antenleri ve büyükçe gövdesiyle gelen Archer AX73, 200'ün üzerine cihaza bağlantı desteği sağlama iddiasında olsa da, elbette incelediğimiz süre içinde evimizde bu denli çok ürünü bağlama imkanı bulamadığımızı baştan belirtelim. Peki, bu iddianın arkasındaki teknoloji ne?

Okuyucu Yorumları