TP-Link Tapo P100 Video İnceleme

Bu akıllı priz, ütüyü prizde mi bıraktım, eve hırsız mı girdi gibi dertleri tümden ortadan kaldırıyor!

Eğer daha önce bir akıllı priz kullanmadıysanız bunun nasıl bir rahatlık sağladığını anlatmak zor. Zira ilk bakışta hiç ihtiyacınız yokmuş gibi geliyor. Tam olarak anlamanız için aslında bu tür bir ürünü biraz kullanmanız lazım, ancak anlatmaya çalışalım.

Öyle ki, mesela sabah uyandınız ve yatağınızdan çıkmadan biraz miskinlik yapıyor, ancak bir yandan da çay veya kahve için su ısıtıcıyı da açmak istiyor, mutfağa gitmeye ise üşeniyorsunuz. O noktada bir akıllı priziniz olsa, aslında bu çok kolay. Hemen yanı başınızdaki (muhtemelen elinizdeki) telefondan uygulamayı açıyor ve akıllı prizi açıyorsunuz ve su ısıtıcınız hemen çalışmaya başlıyor.

Bu olmadıysa, bir diğer senaryoyu deneyelim. Mesela evden çıktınız, tatile gidiyorsunuz. Yola çıkmadan önce ise valizinize yerleştirdiğiniz gömleği ütülediniz diyelim. Yoldayken aklınıza bir an ütü geldi. Acaba fişten çektiniz mi, yoksa çekmedeniz mi? Akıllı priziniz yoksa, 3 seçeneğiniz var.

Bunlardan biri geri dönmek. İkincisi komşuya evin sigortasını kapatması için haber vermek. Üçüncüsü ise kendinizi "yok unutmamışımdır" diye telkin etmeye çalışıp, tüm tatil boyunca kendi kendinizi yemek. Akıllı priziniz varsa ise, yine telefonunuzdaki uygulamadan kolayca prizin açık mı kapalı mı olduğunu kontrol edebilir, açıksa da tek dokunuşla kapatabilirsiniz. Evet, genel olarak aslında akıllı priz böyle bir şey; bazen keyfi, bazen hayat kurtarıcı bir cihaz.

Okuyucu Yorumları