WD My Cloud Home Video İnceleme

WD'den kişisel bulut çözümü olarak sunulan My Cloud Home'u tüm detaylarıyla inceledik.

Sonuç olarak eğer kişisel bir bulut depolama çözümü sahibi olmak istiyorsanız, My Cloud Home kolay kurulum ve kullanımıyla mutlaka yakından bakmanız gereken bir ürün oluyor. Ha, elbette Google Drive, Dropbox veya OneDrive gibi genel çözümleri de kullanabilirsiniz; ancak My Cloud Home'da kapasite seçeneği size kalmış durumda. Diğer servislere belli bir yerden sonra aidat ödemeniz gerekiyor. Öte yandan insanın kendi sunucusu olması daha rahat ettiriyor; bunu da söylemek gerek. Gerekiyorsa içine bütün dosyalarınızı atın, istediğiniz an dilediğiniz yerden ulaşın. Evet, aktarım hızlarındaki performansı çok tatmin edici değil; o da doğru.

Yazılım konusunda da açıkçası ne Google Drive ne Dropbox ile büyük fark var, hatta neredeyse aynı diyebiliriz. Kısa zamanda alışıyorsunuz. Fakat bu bahsettiğimiz mobil aplikasyon ve internet sayfası için geçerli. Zira masaüstü uygulamasının kullanımı bir hayli sınırlı.

My Cloud Home'un fiyatı ise 719 TL dolaylarında. Elbette bu fiyata içeriğindeki 2 TB'lık diskle geldiğinin de altını çizelim.

Okuyucu Yorumları