Zenoway

Bosch'un Zenoway çözümü, forklift filolarının yönetimi için kullanılacak.

Bosch'un Zenoway çözümü, forklift filolarının yönetimi için kullanılacak. Bir sitenin lojistik süreçlerini izlemek ve kontrol etmek için akıllı sensörler kullanan sistem, sisteme bağlı olan tüm forkliflerin tamamen otomatik yapıda çalışmasını sağlıyor. Şirket içi lojistik işlemlerin sorunsuz ve süratli çalışmasını sağlamak için, Zenoway sürekli olarak veri topluyor ve bu verilerin işlenmesi için Bosch IoT Bulutu'na gönderiyor.

İç ve dış mekanlardaki forkliftlerin yeri GPS ile belirleniyor ve elbette gerek forkliftler üzerinde gerek çevre alanlarında çeşitli sensörler yer alıyor. Kamera, lazer ve radyo sinyalleri ile sürekli takip edilen ve bu yolla çevresini de takip edebilen forkliftlerin konum hassasiyeti, saniyede 25 kez tazelenen veri ile sadece birkaç santimetreye kadar düşürülmüş.

Zenoway, bu şekilde, tesis içinde forkliftlerin hatasız olarak belirli yerlerden paletleri alıp, yükleme noktalarına taşımalarını sağlıyor. Hareket halindeyken, kapılardan ve tümseklerden geçiş noktalarında, ayrıca birbirleriyle karşılaşmaları durumunda da kontrollü davranan sistem, Bosch'un çalışmalarından sadece biri.

Okuyucu Yorumları