Artık adınızı Ay'a gönderebilirsiniz...

Belki fiziken bu mümkün olmayabilir ama artık, adınızı Ay'a yazdırmanız için bir şansınız var!

"Ay'a gitmek" ister misiniz?

Project Moonspike adlı yeni bir Kickstarter kampanyası, Ay'a giden bir roketi inşa etmeyi amaçlamakta. Proje, bu amaç ile 30 gün içerisinde 600.000 Pound toplamayı hedefliyor. Projenin arkasında ise bir grup bağımsız roket mühendisi bulunuyor. İlk dört günde toplanan para ise, 50.000 Pound'u biraz geçmiş durumda.

Moonspike, herhangi bir bilimsel araştırma hakkında değil. Bu projenin tek amacı, sıfırdan bir roketi üretebileceklerini ve Ay'a gönderebileceklerini göstermek. Bu arada 1 gramlık bir yüke isminizi de yazdırabileceksiniz ve onlar da roketle birlikte Ay'a gidecek. Taşınacak olan bir gramlık tabelalar, projeye yardım edenler hakkında bilgi içerecek olan, sembolik değere sahip bir şey olacak.

Projeyi başlatanlar, uzaya kamera taşıyan balonlardan ilham aldıklarını söylemekteler. Projenin ortak kurucularından olan ve balondan bir sonraki adımın ne olduğunu sorgulayan Chris Lamour, "Ay'a gitmek gerçekten ne kadar zor olabilir ki?" sorusunu soruyor.

Eğer siz de adınızın Ay üzerinde ölümsüzleşmesini istiyorsanız, en az 19 Pound bağışta bulunmanız gerekiyor ve 3 Pound karşılığında da adınızı internet sitesine yazdırabiliyorsunuz. Eğer birkaç bin pound'luk bağış yapmaya karar verirseniz de, logonuzu veya adınızı rokete kazıtabiliyorsunuz...

Okuyucu Yorumları