Facebook Live güncellendi!

Facebook, canlı yayın platformu Facebook Live'da bir dizi önemli yenilik yaptı!

Facebook Live güncellendi!

Görünene göre Facebook, canlı video yayını fikrinden vazgeçmemenin yanı sıra, bu fikrin daha da fazla geliştirilmesi için çalışıyor.

Firmanın canlı yayın platformu artık tam ekran yayınlara imkan tanımasının yanı sıra, "sadece video" modu ile de siz videoyu izlerken yorumları ve tepkileri gizlemekte. Ayrıca Facebook, daha önceki sınırını aşarak, dört saate kadar canlı yayın yapılmasına imkan tanıyacak.

Bütün bu değişimler etkin olmaya başlamış olsa da, bu değişimlerin her platformdaki insanlara ulaşması için belirli bir süre geçmesi gerekecek. Bütün bu özellikler beklenen ve istenen şeylerken, özellikle tam ekran video seçeneğinin hem yayıncılar hem de izleyiciler tarafından en çok istenen özelliklerden biri olduğu söylenebilir. Bunun en büyük sebebi de, artık telefonunuzda videoları izlerken, beyaz yorum kutusunun videonun altında gözükmeyeceği oluyor. Ayrıca bu güncelleme ile beraber iOS üzerinde yatay ve portre modunda tam ekran desteği ve Android için portre modunda tam ekran desteği gelecek. Facebook'un söylediğine göre Android için yatay görüntü desteği bu yılın ilerleyen zamanlarında sunulacak.

Benzer bir şekilde "sadece video" seçeneği de kullanıcıların videoları izlerken videonun üzerinde yorum ve tepkilerin gizlemelerine imkan tanıyacak. Yayıncılar ve izleyiciler, bu seçeneği izlerken veya kayıt yaparken parmaklarını ekranın üzerinde kaydırarak açıp kapayabilecekler.

En son olarak da Facebook, yayın süresi sınırlamasını iki katına çıkarıyor. Eskiden iki saat olan en fazla yayın süresi, artık dört saate çıkıyor.

Okuyucu Yorumları