Gear VR'ı kafamıza geçirdik ve denedik!

Samsung'un Galaxy Note 4 ile birlikte tanıttığı Gear VR sanal gerçeklik gözlüklerini denedik!

Gear VR kafamızdaydı!

Samsung'un sanal gerçeklikle ilgili bir ürün üzerinde çalıştığı söylentileri, dünkü Gear VR tanıtımından önce internette dolaşıyordu. Ancak Samsung'un tecrübesi olmayan bu alanda böyle bir ürün tanıtması, aslında biraz sürpriz oldu.

Gear VR'ın tek başına çalışmadığını, herhangi bir ekrana sahip olmadığını hemen söyleyelim. Cihazın en can alıcı noktası, içerisindeki stereoskopik lensler. Gear VR için en çok ihtiyacınız olan şey ise bir Samsung Galaxy Note 4. Onu Gear VR'ınızın içerisine kaydırıp oturtmanız gerekiyor.

Tasarım

Note 4'ü Gear VR'a bağlamak oldukça kolay. Plastik tutucuyu açtıktan sonra Note 4'ü gözlüğün içine yerleştirmemiz yaklaşık 30 saniye sürdü. Telefonun cihazın içinde sağlam bir biçimde durduğunu ve düşmesinin bize çok zor göründüğünü belirtelim (gözlüğü sallamayı denedik).

Gear VR'ı kafamıza geçirdik ve denedik!

Telefonu bağladıktan sonra aksiyona hazırsınız. Gözlük bize biraz sıkı geldi ancak isterseniz gevşetmenize olanak tanıyor. Ancak iyi bir sanal gerçeklik deneyimi için onu kafanıza sıkıca bağlamanızda fayda var.

Gear VR'ı kafanıza geçirdikten sonrası oldukça kolay. Cihazın sağ tarafında, onu kontrol etmenizi sağlayan, dokunmatiğe hassas bir bölüm bulunuyor. Sesi ise sol taraftan kısıp açıyorsunuz. Üst tarafta da bir kontrol bölümü var. Gözlük takanlara özel olarak eklenen bir işlev, lenslerin odak noktasını ayarlamanıza izin veriyor. Gözlüğünüzü çıkarıp, bu ayarla oynadığınızda görüntüyü netleştirebiliyorsunuz.

Filmler ve oyunlar, ilk kararımız!

Filmler ve oyunlar, ilk kararımız!

Filmler ve oyunlar

İlk olarak gördüğümüz, önde ve arkada akrobatların çeşitli gösteriler yaptığı boş bir salondu. Note 4'ün QuadHD ekranı sayesinde her şeyi net biçimde görebildik.

Oyun tecrübemiz ise biraz karışıktı. Oynadığımız oyunda uzaydaydık ve üzerimize gelen uzay gemilerini vurmamız gerekiyordu. Ateş etmek için ekranın sağındaki dokunmatik panele dokunmamız yeterliydi. Eğlenceli olduğunu söyleyebiliriz, ancak oyunun "mobil oyun" hissini aşmadığını düşünüyoruz. Dolayısıyla "Powered by Oculus" etiketine sahip olsa da, Gear VR'ın Oculus'a yetişmesini beklemeyin.

Ancak Gear VR'ın bir avantajı da var. Samsung'un gözlükleri, herhangi bir PC'ye veya konsola bağlanmadan oynanabiliyor. Onun için çıkacak oyunlar, dünyanın en güzel oyunları olmayabilir ancak taşınabilirlik anlamında potansiyele sahip olduğu bir gerçek.

İlk karar

Gear VR'ı ilk denememizde beklediğimizden iyi bulduk. Diğer telefon tabanlı VR gözlüklerine kıyasladığımızda Gear VR'ın daha üstün olduğunu ve yapısının daha iyi olduğunu söylemeliyiz.

IFA'dan en güncel haberleri, tüm son dakika gelişmelerini, özel IFA 2014 sayfamızda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın!

Okuyucu Yorumları