IBM, Apple'ın en büyük müşterisi olabilir!

Teknoloji devi, sektördeki en büyük rakibinin en büyük müşterisi olabilir!

Rakibinin müşterisi oluyor!

iOS cihazlar için kurumsal uygulama geliştirme konusunda Apple ile ortaklık yapan IBM, aynı zamanda şirketin en büyük müşterisi de olabilir. IBM, çalışanlarının kullanması için 2015 yılı sonun kadar 50 bin MacBook satın almayı planlıyordu. Ancak gelen bilgiler bu sayının çok daha yükselebileceğini göseriyor.

MacRumours adlı internet sitesinin yayınladığı şirket içi röportaj videosunda, IBM Bilişim Kurulu Başkanı Jeff Smith, Apple ile yaptığı MacBook pazarlığının detaylarını anlatıyor.

Smith, toptan alım için fiyatta indirim yapılmasını istediğini ve Apple yetkilisi Niall O'Connor'ın bunu yapmalarının mümkün olmadığını belirttiğini söylüyor. Bu aşamadan sonra IBM yetkilisi Smith, peki sizin en büyük kurumsal müşteriniz kim diye sorduğunda, Niall O'Connor en büyük müşterilerinin yılda 25.000 MacBook aldığını belirtmiş.

Bu cevabın üzerine Smith, kendilerinin 150 ile 200 bin arasında alım yapmak istediklerini söylediğinde, Niall O'Connor'un bunun harika bir fikir olduğunu ve hemen bir araya gelmeleri gerektiğini ifade ettiğini söyledi.

Anlatılanlara bakıldığında IBM'in yakın bir zamanda sektördeki "rakibi" Apple'ın en büyük müşterisi haline gelebileceğini söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları