İşte Microsoft'un akıllı gözlüğü HoloLens!

Windows 10 tanıtımında, en az onun kadar ilgi çeken büyük bir sürpriz ortaya çıktı: İşte HoloLens!

Microsoft HoloLens sürprizi!

Microsoft, hakkında uzun zamandır konuşulan Windows 10 işletim sistemini dün düzenlediği etkinlikte tanıttı. Ancak etkinlikte en az Windows 10 kadar konuşulan bir başka yeni ürün de Microsoft'un akıllı gözlüğü HoloLens oldu. Son dönemde birbiri ardında görmeye başladığımız ancak yaygın kullanıma geçilmesi için henüz süre bulunan akıllı gözlüklere şimdilik son noktayı koyan Microsoft, HoloLens'te bizleri VR (Sanal Gerçeklik) ve AR (Arttırılmış Gerçeklik) dünyayla tanıştırıyor.

Oculus Rift'e göre daha minimal bir tasarıma sahip olan HoloLens, Microsoft'un tanıtımda gösterdiği üzere sanal gerçekliği ve arttırılmış gerçekliği aynı potada eritebilen bir cihaz. Gözünüzün önüne holografik görüntü taşıyabilen gözlük, böylece baktığınız yönde sanal bir dünya yaratabiliyor. Arttırılmış Gerçeklik noktasında ise bu sanal dünyadaki objelerle direkt etkileşimde bulunabiliyorsunuz. Gözlüğün kullanılabilmesi içinse herhangi bir telefon veya PC bağlantısına ihtiyaç yok; yalnızca gözünüze takıyor ve kullanmaya başlıyorsunuz.

Microsoft, HoloLens üzerine çalışmayı sürdürüyor ve çıkış tarihiyle ilgili henüz net bir bilgi yok. Ancak heyecan yaratan bir ürün olduğu aşikar. Her ne kadar şu an Microsoft'un iddiada bulunduğu işlevlerin ne kadarlık kısmını tam anlamıyla yerine getirebildiği konusunda şüpheler olsa da, tamamlandığında iyi bir ürün olacağını düşünüyoruz.

Microsoft HoloLens'e daha yakından tanımak için, videomuzu izleyebilirsiniz...

Okuyucu Yorumları