Konsol savaşlarının yeni savaşçısı bu mu?

İnternete sızan bu fotoğraftaki cihaz; konsol savaşlarının bir sonraki savaşçısı olabilir!

Yeni "canavar" bu mu?

PlayStation 4 ve Xbox One'ın piyasaya çıkmasının üzerinden iki yıl geçti; konsollar güç gösterilerini artık birbirleri üzerinden değil, oyunlar üzerinden gerçekleştiriyor. Fakat savaş çok yakında yeniden alevlenecek gibi. Özellikle PlayStation VR'ın resmi olarak tanıtılması buna hareket katacakken, üstüne bir de geçtiğimiz günlerde 4K destekli PlayStation 4.5 haberleri adeta tuz biber olmuş durumda. Oyun konsolları tarafında sular bir kez daha ısınıyor. Peki, Nintendo buna sessiz kalacak mı? Anlaşılan bu kez hayır... Zira daha önceden NX adında bir konsol üzerinde çalıştığı iddiaları sızan Nintendo, yeni sızıntıyla birlikte bir kez daha heyecan yaratmayı başardı.

Nintendo'nun gizemli oyun konsolu NX, daha önce PS4 ve Xbox One'dan daha güçlü olacağı yönünde haberlerle gündemi meşgul etmişti. Bu kez sızan fotoğraflarıyla yine heyecan yaratan Nintendo NX, fazlasıyla yenilikçi olan tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ancak elbette Nintendo tarafından bu fotoğraf için resmi bir açıklama yapılmış değil. Sızan görsellerdeki cihazın prototip mi yoksa test cihazı mı olduğu bilinmiyor.

Eğer fotoğraf doğruysa, görünüşe göre konsol üzerinde dokunmatik alanın bulunduğu ve cihazın bu yolla kontrol edileceği öngörülebilir. Ancak ne yazık ki henüz bu tahminlerin dışında detay bulunmuyor. Umuyoruz kısa zaman içinde Nintendo NX'in akıbeti netleşir.

Okuyucu Yorumları