LG, kan kaybetmeye devam ediyor!

LG, cep telefonu pazarında G2 ve G3 ile yakaladığı ivmeyi bugün mumla arıyor!

LG, kan kaybediyor!

Cep telefonu pazarı bir hayli dişli bir alan. Bu pazara giren büyük - küçük markaların hepsi bunu görüyor, yanlış hamleleri neticesinde er ya da geç kayıpla yüzleşiyorlar. LG de son zamanlarda hatalarıyla yüzleşen markalardan. "Hatalarıyla" diyoruz, zira cep telefonu stratejilerinde hatalı davranmasalar, satış rakamları düşme eğilimi göstermeye devam etmez. Anlaşılan şirket, "kavisli" cep telefonu denemelerinde kullanıcıları pek de memnun edememiş durumda. Ve akabinde gelen LG V10 modeli de, onları potadan çıkarmaya yetmemiş. Zira LG, kan kaybetmeyi sürdürüyor.

Koreli şirket, bu çeyrek sonuçlarına göre cep telefonu alanında 36 milyon dolar daha kayıpla karşılaşarak, net 117 milyon dolarlık kayıp açıkladı. Fakat LG için işler yalnızca cep telefonu alanında kötü gitmiyor. Buna diğer cihazları da eşlik ediyor. Şirketin, tablet ve dizüstü bilgisayar satışları konusunda da neşeli olduğunu söylemek zor.

Fakat, ev eğlence sistemleri konusunda işler yolunda. Şirket, geçtiğimiz yıl 90 milyon dolarlık kazanç elde ederek, özellikle 4K ve OLED TV alanındaki yatırımlarını arttırmayı düşünüyor.

Okuyucu Yorumları