Samsung'un Katlanabilir Planları Gün Yüzüne Çıktı

Samsung'un aldığı patentler, şirketin yeni katlanabilir cihaz planlarını gün yüzüne çıkardı

Samsung'un tasarımları ortaya çıktı

Samsung, geçtiğimiz gün aldığı yeni tasarım patenti ile katlanabilir elektronik cihazlarınınn tasarımları hakkındaki detayları açıklığa kavuşturdu. USPTO (Birleşik Devletler Patent ve Ticari Marka Ofisi) tarafından dosyalanan patentler, katlanabilir bir akıllı telefon ve katlanabilir bir tablet modelinin tasarımlarını tanımlıyor. Samsung'un patenti ayrıca bir hepsi-bir-arada masaüstü bilgisayar modelinin yeni tasarımını da kapsıyor.

Her zamanki gibi, patentler Samsung'un üretmeyi planladığı modeller hakkında detaylı bilgi sağlamıyor. Samsung'un patentlerinde belirttiği tasarımları kullanıp kullanmayacağını ise ancak zaman gösterecek.

Samsung'un Katlanabilir Planları Gün Yüzüne Çıktı
Görsel: Patently Mobile

USPTO tarafından geçtiğimiz gün Samsung'a verilen ilk tasarım patenti, dış tarafı üzerine katlanabilen bir akıllı telefonu tanımlıyor. Cihaz, bir menteşe ile bağlı iki ayrı ekran taşıyor. Cihaz dışa katlanabildiği için kullanıcılar telefonu yarı açık hale getirip düz bir yüzeyin üzerine yerleştirerek aynı anda iki farklı yöne görüntü verebilmesini sağlayabiliyor.

Samsung'un Katlanabilir Planları Gün Yüzüne Çıktı
Görsel: Patently Mobile

İkinci tasarım patenti ise içe doğru katlanabilen bir tableti tanımlıyor. Tablet, katlandığı zaman akıllı telefon büyüklüğünde bir alan kaplıyor. Bu sayede kullanıcıların büyük bir ekranı kullanabilmesi ve bu büyük ekranı ceplerinde taşıyabilme özgürlüğüne sahip olmaları amaçlanıyor. PatentlyMobile'a göre Samsung'un patentinde "daha uzun" bir cihaz tasarımı da göze çarpıyor ancak cihaz hakkındaki görsel tasarım detayları grafiğe dökülmedi. Bu tasarımın da bir tablete ait olabileceği düşünülüyor.

Samsung'un Katlanabilir Planları Gün Yüzüne Çıktı
Görsel: Patently Mobile

USPTO ayrıca Samsung'a bir hepsi-bir-arada bilgisayar tasarımı patentini de sağladı. Samsung'un tasarımı, küçük ve silindir şeklindeki bir kutuya bağlı bir ekrandan ibaret.

Bu noktada patentlerde görülen her bir tasarımın hayata geçmeyebileceğini hatırlatmakta fayda var. Bu sebeple bu tasarımların çok yakında kullanıcılara sunulacağı konusunda umutlanmamak gerekiyor.

Okuyucu Yorumları