Tag Heuer'in akıllı Connected piyasada!

Akıllı saat pazarında artık o da var: Ünlü saat devinin ilk akıllı saati ile tanışmaya hazır mısınız

Bir dev daha, pazara girdi!

Köklü İsviçreli saat üreticisi Tag Heuer, sonunda akıllı saat marketine ilk adımı attı ve yeni saatini New York'taki bir etkinlik ile tanıttı. Tanıtılan ürünün adı Tag Heuer Connected. Saatte Grade II Titanium kullanılmış ve "mühendisliği" İsviçre'de yapılmış.

Saat Android Wear ile çalıştığından dolayı bu işletim sisteminde beklediğiniz her özelliğe sahip. Bu özelliklerin arasında Google Now, yerleşmiş bir uygulama ekosistemi ve iPhone uyumluluğu bulunuyor.

Tag Heuer, saat için özel tasarlanmış dijital saat yüzleri ile kalabalığın arasında kendini göstermeyi planlıyor. Piyasaya çıkışta sadece üç adet saat yüzü bulunacak ancak firma, ilerleyen tarihlerde daha fazla saat yüzünün Play Store üzerinden sunulacağını söylüyor.

Cihaz, Intel'in giyilebilirler için sunduğu en yeni yongası olan Z34XX Atom işlemci ile çalışacak. Connected, bu yeni yongaya sahip olan ilk ürün olmakla beraber önümüzdeki ay sunulacak Fossil Q da bu yongayı kullanacak.

Ekranın çapı 46mm boyutunda ve safir kristal ile kaplı. Saat göstergeleri ise beşer dakikalık bölümlere ayrılmış durumda. Plastik kordon altı renk seçeneği ile sunuluyor. Siyah kordon standart olarak verilirken diğer renkler ayrı olarak satılıyor. Saatin içerisinde 410mAh batarya var ve firma, bu bataryanın 25 saatlik kullanım için yeterli olduğunu iddia ediyor.

Eğer bu pahalı saatin iki yıl içerisinde eskiyeceğini düşünüyorsanız, endişelenmenize gerek yok. Saatin iki yıllık garanti süresinin sonunda Tag Heuer, saatinizi daha klasik bir mekanik saat ile takas etmenize imkan tanıyacak.

Eğer takası gerçekleştirmeye karar verirseniz fazladan 1.500 dolar ödemeniz gerekecek ancak akıllı saatler konusunda çekinceli olan kişiler için bunun iyi bir fırsat olduğu söylenebilir.

Saatin satış fiyatı ise 1.500 dolar olarak belirlenmiş durumda ve ABD, Birleşik Krallık, Japonya ve tagheuerconnected.com üzerinden satışına başlandı...

Okuyucu Yorumları