VLC Player'dan "360 Derece" Sürprizi!

Oynatamadığı bir video formatı olmayan VLC Player, artık bu videolarla da uyumlu!

VLC'ye bir yeni yetenek daha!

Neredeyse bütün platformlarda ve yine neredeyse bütün video formatlarını oynatabilmenize olanak tanıyan VLC'e bir önemli destek daha geliyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre kullanıcılar VLC'nin masaüstü uygulamasında artık 360 derece videoları da oynatabilecekler.

Söz konusu güncellemenin ön izlemesi Windows ve Mac bilgisayarlar için kullanıma sunuldu. Güncellemenin tam versiyonunun ise bu ayın sonunda VLC 3.0 sürümüyle birlikte sunulması bekleniyor.

VLC'nin ardındaki ekip VideoLan, fotoğraf, panorama ve videoları gösterebilen söz konusu özelliği sistemlerinde sunmak adına 360 derece kamera üreticisi Giroptic ile bir işbirliğine gitti. Özellikten yararlanmak için fare ve klavyeyi kullanarak görüntü üzerindeki bakış açınızı kontrol etmek yeterli. VideoLan ayrıca bu özellikleri VLC'nin mobil uygulamasında da kullanıma sunacaklarını belirtiyor.

VLC'nin yeni 360 derece video oynatma özelliğinin önümüzdeki yıl Oculus Rift, Google Daydream ve HTC Vive gibi VR başlıklarını da destekleyeceği söyleniyor. 360 derecelik bir ses desteğinin de geleceği söylentisi olsa da buna dair net bir tarih ortaya atılmış değil.

Okuyucu Yorumları