Xbox One, beklenen güncellemeyi alıyor!

Xbox One için şimdiye dek yayınlanan en büyük güncelleme, Windows 10 dopingiyle birlikte geldi!

Beklenen güncelleme hazır!

Xbox One sahipleri, konsolun şimdiye kadar aldığı en önemli güncellemeyi bugünden itibaren almaya başladılar. "New Xbox One Experience" ("Yeni Xbox One Deneyimi") başlığıyla gelen güncelleme, Windows 10'u temel alıyor ve yeni arayüz, bir dizi yeni işlev sunuyor.

Yeni arayüz müthiş görünüyor, ancak en önemli yenilik Xbox 360 oyunları için eklenen geriye yönelik destek. Aynı işlevi sunmayan PS4'e rakip olarak gösterilebilecek bu yetenek, Xbox One'a 100'ün üzerinde Xbox 360 oyununu çalıştırma özelliğini kazandırıyor. Oyunların buradan erişilebilen listesi, Microsoft'a göre "her ay genişleyecek".

Yeni Xbox One giriş ekranında bazı öğelerin yeri değiştirilmiş ve düzenlenmiş. Windows 10 platformu temel alındığı için Xbox One'ın giriş ekranında dolaşmak, daha iyi bir deneyim. Üst kısımda "Home", "Community", "OneGuide" ve "Store" bölümleri yer alıyor. Community (topluluk) bölümünde güncellemeler paylaşıp video ve yorumlarınızı gönderebiliyor, arkadaşlarınızın gönderilerini beğenebiliyorsunuz.

Xbox One, beklenen güncellemeyi alıyor!

Ekranın sol tarafında yer alan yeni kılavuz ise arkadaş listesi gibi konsolun en önemli işlevlerine daha hızlı ulaşmanızı sağlıyor. Güncellemeyle birlikte elden geçirilen OneGuide, son video uygulamalarınıza eklenen işlevlere bir bakışta göz atma şansı tanıyor.

Xbox One artık Windows 10'u temel aldığından geliştiriciler, masaüstü, tablet ve Xbox One'da çalışacak uygulamalar geliştirebiliyorlar. Microsoft, Cortana'nın da 2016'da Xbox One'a geleceğinin haberini veriyor.

Güncelleme bir süre için konsolunuza otomatik olarak gelmeyecek; indirmek ve kurmak için ayarlardan güncellemeyi kontrol etmeniz ve manuel olarak kurmanız gerekecek. 15 gün içerisinde, otomatik güncelleme de aktif olacak...

Okuyucu Yorumları