Xbox Scorpio: Asıl Xbox bombası, 2017'de!

Xbox One S yeterince heyecan verici bir konsol değil mi? Öyleyse Xbox Project Scorpio'ya göz atın!

Asıl Xbox bombası, 2017'de!

Microsoft, E3 etkinliğinde Xbox One S'i resmi olarak tanıttı. Ama heyecan verici asıl gelişme, hiç kuşkusuz bir sonraki konsolu işaret eden Xbox Project Scorpio oldu.

Belirtilene göre yeni konsol 2017 yılına kadar karşımıza çıkmayacak. Ancak sunulduğu zaman bizi bekleyecek olan özellikler Xbox One'ın dört katı gücün yanı sıra 4K yeteneği olan bir sistemi içerecek. Ayrıca bu yeni konsol Oculus Rift ile de uyumlu olacak. Her ne kadar yeni bir konsol için biraz erken olduğu rahatlıkla söylenebilse de, Xbox One'ın duyurulmasından itibaren Microsoft'un geri kaldığını hatırlatmakta fayda var. Bu yüzden de şu andaki asıl merak konusu, Microsoft'un bahsettiği bu yeni konsolun Xbox Two mu olacağı, yoksa tamamen farklı bir isimle mi geleceği.

Phil Spencer'ın, Sony'nin Neo ile yapmaya çalıştığı söylenen şeye çok benzeyen, "Xbox 1.5" fikrini sevmediğini biliyoruz. Bunun anlamı da Microsoft'un aklında olan şeyin, büyük olasılıkla bir nesil atlamasına yeterli olacağı ve yeni bir Xbox One olarak düşünülmeyeceği. Microsoft'un, bütün ürünleri ortak bir Windows 10 çatısı altında tek bir ekosistemde toplamaya çalıştığını biliyoruz ve bunun başlangıcı, Xbox One ile verildi. Yeni nesil konsol da kesinlikle bu planı yansıtacaktır.

Project Scorpio fikri, Sony'nin Neo planına bir miktar benziyor olabilir. Scorpio cihazı, büyük ihtimal ile geliştirilmiş bir Xbox One değil, tamamen yeni bir cihaz olarak hissettirilmeye çalışılacak ve bu da Sony'nin planladığından yeterince farklı gözüküyor.

Okuyucu Yorumları