Geniş ekranıyla fark yaratıyor.

Geniş ekranıyla fark yaratan Ascend Mate, kullanım alışkanlıklarını değiştirecek bir telefon.

CHIP Online Notu 93
  • Batarya ömrü
  • Ekran kalitesi
  • İdeal performans
  • Fotoğraf kalitesi daha iyi olabilirdi

Ürettiği başarılı akıllı telefonlarla isminden sıkça bahsettiren Huawei, geniş ekranlı akıllı telefonu Ascend Mate ile test merkezimize konuk oldu. Özellikle geniş ekranıyla dikkat çeken Ascend Mate, üzerinde tam 6.1 inç büyüklüğünde bir ekran taşıyor. Böylece geniş bir çalışma alanı sunan Ascend Mate, alışkanlıklarınızı değiştirecek bir telefon. Büyük ekranı sayesinde rahat işlem yapabilme özgürlüğü sunan Ascend Mate, mobil ortamda sosyal medya ve e-posta hesaplarını cep telefonundan takip eden, ancak eve geldiğinde daha rahat kullanım imkanı sunduğu için bilgisayarını kullanan kullanıcılara bilgisayarını kapattıracak türde bir telefon. IPS + LCD teknolojilerinin birlikte kullanıldığı bir ekrana sahip olan Ascend Mate, 1280x720 piksel çözünürlük sunuyor. HD görüntüleri görüntüleyebilen ekranı parlaklık ve dokunma kabiliyetiyle de oldukça beğendik. Corning Gorilla Glass korumasıyla çizilmelere karşı da direnç gösteren ekranının yanı sıra dış görünüşüyle de kullanıcılar tarafından beğenileceğini düşündüğümüz Ascend Mate, diğer yandan çok büyük boyutlu telefon sahibi olmak istemeyenlere de hitap etmiyor elbette. 6.1 inçlik ekranıyla oldukça heybetli bir görünüm sergileyen Ascend Mate, bu büyüklükteki ekranıyla adeta bir tablet olarak da kullanılabiliyor. O sebeple büyük boyutlu telefonları tercih eden kullanıcılara hitap eden Ascend Mate, teknik özellikleriyle de ideal bir cep telefonu.

Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemiyle çalışan Ascend Mate, özelleştirilmiş bir arabirim sunuyor. Buna daha doğrusu "tema" desek daha doğru olacak. Zira Ascend Mate, size Android işletim sistemini özelleştirebilmeniz için birbirinden farklı tema seçenekleri sunuyor. Dahası seçtiğiniz temayı kendinize göre kişiselleştirebilmenize imkan tanıyan Ascend Mate, böylece esnek bir kullanım sunuyor. Orijinal Android temasından hoşlanan kullanıcıların ilgisini çekebilecek bu özellik, elbette geleneksel kullanıcılar tarafından beğenilmeyebilir. Ancak biz farklılık yaratması ve kullanılabilirliği arttırması açısından bu özelliği oldukça beğendik doğrusu. İşletim sisteminin çalışma performansından bahsedecek olursak oldukça akıcı ve tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz. Üzerinde dört çekirdekli ve 1.5 GHz hız sunan bir işlemci bulunduran Ascend Mate, böylece performans ihtiyacını karşılıyor. 2 GB'lık bellek kapasitesiyle iyi işler çıkartan telefon, aynı zamanda 8 GB'lık bir dahili depolama alanı sunuyor. Buna ek olarak 32 GB' a kadar microSD kart desteği sunduğunu da söyleyelim.

Büyük boyuta sahip olmasına karşın hafif olarak nitelendirebileceğimiz bir ağırlığa sahip olan Ascend Mate, yalnızca 198 gram ağırlığında. 9.9 mm'lik kalınlığıyla da ideal seviyede olan Ascend Mate, büyük gövdesi üzerinde hem ön hem arka kameraya yer veriyor. Ana kamerası dışında bir de ön kamera bulunduran telefon, bu kamerasıyla 1.0 megapiksel çözünürlük sunuyor. Arka kamerasıyla ise 8 megapiksel değerinde olan telefonda, LED flaş da unutulmamış. 30 FPS'lik 1080p video kaydı yapabilen telefon, fotoğraf kalitesiyle ise daha iyi olabilirdi. Büyük boyutları sebebiyle enerji ihtiyacını merak ettiğimiz Ascend Mate, üzerinde 4050 mAH bataryanın sahibi. 216 saate kadar bekleme süresi sunan telefonun batarya ömrü, gün hesabı olaraksa 9 güne tekabül ediyor.

Özetle

Ascend Mate, başarılı özelliklere sahip bir telefon. Sıradanlığı kıran büyük ekranı ve geniş gövdesiyle dikkat çekici yapıda olan Ascend Mate, Android'e uygun temalarıyla da telefonunu özelleştirmeyi seven kullanıcıların beğenisini kazanacaktır.

Kimler Almalı

Ascend Mate'i, büyük ekranlı telefonlara ilgi duyan ve tüm işlemlerini telefonu üzerinde halletmek isteyen kullanıcıların özellikle yakından incelemesi gerekli.

Alternatifleri

Ascend Mate, büyük gövdesiyle büyük telefonlardan hoşlanan kullanıcılara hitap ediyor. Telefon cebinizdeyken boyutuyla kendini hissettiriyor. Eğer böylesi büyüklükte telefonlara aşina değilseniz daha küçük boyutlu telefonlara yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Ascend Mate
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
93
İşletim SistemiAndroid 4.1
İşlemciHuawei K3V2
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS+ LCD
Ekran Boyutu6.1 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera1.0 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi216:00 saat
Boyutlar85.7 x 163.5 x 9.9 mm
Ağırlık198 gr.
Okuyucu Yorumları