MSI A75MA-G55: Bir taşla iki kuş

Fusion işlemciler için biçilmiş kaftan.

MSI A75MA-G55 İnceleme
CHIP Online Notu 85

AMD'nin Bulldozer serisi işlemcilerini uzun zamandan beri bekliyoruz fakat bir yandan da firmanın FM1 soketli Fusion işlemcileri uzun zamandan beri bize göz kırpıyordu. Nihayetinde Test Merkezimize konuk olan MSI A75MA-G55 ile birlikte A8-3850 Fusion işlemciyi test etme şansı elde ettik. Teste başlamadan önce Fusion işlemciden kısaca bahsedelim. Intel'in içerisinde halihazırda grafik çekirdeği olan Sandy Bridge işlemcilerini bilmeyen yoktur. Fakat bu işlemcilerdeki grafik çekirdeğinin performansı hem çoğu kullanıcıyı tatmin etmekten uzak hem de DirectX 11 gibi bazı teknolojilere destek vermiyor. Zamanında ATI'yi satın almış olan AMD, Radeon GPU'ların grafik performansını kendi işlemcilerine entegre ederek Fusion platformunu oluşturmaya karar vermişti. Uzun süren mühendislik çalışmaları sonucu firma nihayet bunun meyvelerini almaya başladı. Kısacası Fusion işlemciler, içerisinde hem CPU hem de GPU barındırıyor. Bu bağlamda AMD, Fusion işlemcileri APU, yani uygulama işlem birimi olarak adlandırıyor.

Öncelikle MSI A75MA-G55'ten bahsedecek olursak kartın Micro-ATX yapısında olduğunu söylemeliyiz. Yine sertifikalı askeri sınıf bileşenler, tek tuşla hem işlemci hem de grafik çekirdeğini hızlandıran OC Genie II ve sürücü ve BIOS güncelleştirmelerini otomatik alabileceğiniz Live Update 5 kartın ilk dikkat çeken özellikleri arasında. Bunların yanında anakarta gömülü Linux tabanlı işletim sistemi Winki 3, fare ile kontrol edilebilen ClickBIOS, USB akım koruma yongası ve USB'den hızlı şarj da karttaki dikkat çeken diğer MSI teknolojileri arasında.

Tabii olmazsa olmaz SATA 6 Gbps ve USB 3.0 gibi yüksek hızlı depolama teknolojilerinin arasında karta AMD yonga seti ile gelen bazı özellikler de yok değil. Bunlardan biri 3D görüntü ve sesi bir arada aktarmaya yarayan HDMI 1.4 arabirimiyken bir diğeri de Dual Graphics teknolojisi. Dual Graphics sayesinde anakarta HD 6770 gibi desteklenen bir ekran kartı taktığınızda Fusion işlemcideki grafik performansı ile HD 6670'in grafik performansı birleşiyor. Son olarak AMD yonga seti ile gelen Cool'n'Quiet teknolojisinin de sistemi hem serin hem de sessiz tuttuğunu belirtelim.

Özetle

Fusion işlemciler için biçilmiş kaftan olan A75MA-G55, yeni HTPC toplayacakların da dikkatini çekebilecek özelliklerle donatılmış bir anakart.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI A75MA-G55
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
85
İşlemci AMD Soket FM1 Fusion
Yonga Seti AMD A75
Hafıza 4 x DDR3 1866 1.5V
Multi-GPU AMD Dual Graphics, CrossFireX
Depolama 6 x SATA 6 Gb s, 2 x USB 3.0
Ses Realtek ALC 887 8-Kanal
Okuyucu Yorumları