Asha 503'ü A'dan Z'ye test ettik!

Pahalı cepleri bir süre için unutun. 350 TL'ye alabileceğiniz Nokia Asha 503 test merkezimizde!

Nokia Asha 503 İnceleme
CHIP Online Notu 70
  • Harika pil ömrü
  • 5 MP kamera
  • Değiştirilebilir arka kamera
  • Kolay kullanım
  • Ucuz
  • Küçük, düşük çözünürlüklü ekran
  • GPS yok
  • Ön kamera yok
  • Uygulama seçeneği az

Asha 503, Nokia'nın bütçe dostu telefon serisinin en son, işlevsel üyesi ve Asha 501'in üzerine daha iyi kamera, daha iyi sosyal ağ desteği gibi birkaç küçük yenilik getiriyor.

Peşin alışveriş yapmayı tercih edenler için Türkiye'de 350 TL ile 400 TL arasında fiyata satılan telefon, arka tarafında5 megapiksellik bir kamera ve LED flaşa sahip. Kamerayı megapiksel sayısı olarak Lumia 520 veya Moto G gibi ceplerle karşılaştırabilirsiniz, ancak 3 inç'lik ekran, 4.7 inç'lik Lumia 625 gibi ceplerin yanında oldukça küçük kalıyor.

Ancak küçük ekranın eksikliğinin yerini uzun pil ömrü dolduruyor. Bir akıllı telefondan bekleyebileceğiniz tüm işlevler de Asha 503'te var. Cep, Nokia'nın Asha yazılım platformunun 1.2 sürümüyle çalışıyor. Telefonu kullanırken çok fazla takılma yaşamadık. Sistem oldukça temel bir yapıya sahip, ancak kullanım kolaylığı anlamında bu iyi bir şey.

Asha OS, MeeGo'nun kırpılmış bir sürümü olsa da yıllardır birçok Nokia cihazında kullanılanSymbian OS'a göre daha üst düzey bir işletim sistemi.

Şİmdi Asha 503'ün tasarımına, özelliklerine ve teknik detaylarına yakından bakalım.

Özetle

Alt seviye fiyat aralığındaki Asha 503, fiyatından beklenecek performansı sunuyor. 3 inç'lik ekrana ve hantal bir tasarıma sahip telefonun tasarımıyla ödül kazanacağını söylemek zor. Ancak cihaz oldukça sağlam ve onu düşürüp zarar verme ihtimaliniz düşük. GPS'i bulunmayan telefonun ekran çözünürlüğü de düşük.

5MP'lik kamera kağıt üzerinde yüksek gibi görünse de sunduğu sonuçlar, Samsung Galaxy Ace 3 gibi telefonların çok gerisinde. Ancak sunulan resim düzenleme işlevleri hoşumuza gitti.

Asha 503'e dahil edilmiş çok sayıda mesajlaşma uygulaması, arkadaşlarınızla Wi-Fi üzerinden ücretsiz konuşmanıza izin veriyor. Ancak uygulama mağazasına girdiğinizde oyunlar dışında çok fazla seçenekle karşılaşmayı beklemeyin. Diğer platformlardaki birçok popüler uygulama, Asha 503'ün mağazasında bulunmuyor.

Kısacası Asha 503, hedeflediği piyasalar için iyi bir telefon.

Kimler Almalı

Asha 503, Nokia'nın bütçe dostu telefon serisinin en son, işlevsel üyesi ve Asha 501'in üzerine daha iyi kamera, daha iyi sosyal ağ desteği gibi birkaç küçük yenilik getiriyor. Eğer peşin fiyata bir akıllı telefonunuz olsun istiyorsanız Asha 503'ü tercih edebilirsiniz.

Alternatifleri

Asha 503'e vereceğiniz paranın üstüne biraz daha ekleyerek Lumia 520 gibi bir telefon almanızı önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Nokia Asha 503
Ürün Markası Nokia
CHIP Online Notu
70
İşletim SistemiNokia Asha 1.2
Çekirdek (CPU)
Ekran TeknolojisiTFT Kapasitif Dokunmatik
Ekran Boyutu3.0 inç
Ekran Çözünürlüğü240 x 320 px
Dahili Depolama4 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Arka Kamera5.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi840:00 saat
Konuşma Süresi012:00 saat
Boyutlar60.6 x 102.6 x 12.7 mm
Ağırlık110.2 gr.
Okuyucu Yorumları