Metal kenarlı Samsung Galaxy Alpha testte!

Samsung'un gövdesinde metale yer verdiği ilk akıllı telefonu Galaxy Alpha'yı test ettik!

Samsung Galaxy Alpha İnceleme
CHIP Online Notu 78
  • Klas tasarım
  • Hafif gövde
  • Performans
  • Kamera
  • microSD kart desteği yok
  • Parmak izi sensörü
  • HD ekran çözünürlüğü
  • Pil kapasitesi

Sonunda Samsung Galaxy Alpha'yı yakından inceleme şansını elde ettik. Yurt dışı fiyatı 550 Euro civarı olan cep telefonunun, ülkemizdeki fiyatının 2.000 lira civarında olması bekleniyor. Acaba Galaxy Alpha, iPhone 6 karşısında nasıl bir rakip?

Tasarım

Samsung Galaxy Alpha, kısaca açıklamak gerekirse tasarım olarak iPhone'a oldukça benziyor. iPhone 6'dan önce satışa çıkarılması planlanmış olsa da, tasarımı açıkça iPhone 4'ü andırıyor. Alüminyum kenarlarının biçiminden, alt kısımda bulunan hoparlörünün bulunduğu yere kadar benzerliklere rastlamanız mümkün.

Tabii burada asıl dikkat çeken, Samsung'un Apple'ın fikirlerini ne kadar ödünç aldığı değil, telefonunun gövdesinde sonunda metal kullanmaya başlamış olması. Samsung'un bu ilk deneyişinde metali ne kadar iyi kullandığını görünce, şimdiye kadar kullanmamış olması açıkçası bize tuhaf geliyor.

Ancak cihazın kenarları metal olsa da, arka kapağının yine alışık olduğumuz polikarbondan (plastik) yapıldığını söyleyelim.

Alpha, gerçekten de elde tutması çok keyifli bir cep ve elinize tam oturuyor. Eliniz küçük değilse,4.7 inç'lik ekranının tüm köşelerine baş parmağınızla, cep telefonunu elinizde kaydırmadan yetişmeniz mümkün. Ekran çözünürlüğünün bu fiyattaki bir cihaz için 720p olması biraz düşük gelse de, ekranın kalitesi sayesinde bunun pek fark edilmediğini söyleyebiliriz.

Galaxy Alpha, 6.7mm ile dünyadaki en ince cep olmasa da, en incelerinden biri. iPhone 6'dan da 0.2mm daha ince.

Yeni iPhone'da olduğu gibi, Galaxy Alpha'nın güç tuşu sağ kenarın üst kısmında. Baş parmakla kolayca yetişilebiliyor. Ses tuşları ise diğer kenarda ve biraz daha üste konumlanmış. İki taraftaki tuşların da basış hissi güzel.

Şimdi "metalik" Galaxy Alpha'nın en önemli özelliklerine bakalım...

Özetle

Samsung Galaxy Alpha, gerçekten herkesin isteyebileceği tarz bir cep telefonu olmuş. Plastik kasadan memnun olanlar, Samsung'un metal kenarlı Alpha için verdiği bazı ödünlerden hoşlanmayabilir. Ama hemen karar vermeden önce bu cep telefonunu bir kere elinizde tutmanızı tavsiye ederiz.

Hafifliği, inceliği, tam istenebilecek boyutu ve son derece akıcı performansıyla da etkileyici bir cep.

Ekranın 1080p olmaması bir eksi olsa da, gerçekten iPhone 6'nın önüne geçmesini engelleyen kısmı yazılımı. Yine de bu cep telefonu Samsung için büyük bir adım. Keşke fiyatı biraz daha ucuz olsaydı.

Kimler Almalı

Samsung Galaxy Alpha, gerçekten herkesin isteyebileceği tarz bir cep telefonu. Ancak özellikle metalik çerçeveye sahip bir cep arayanlar satın almak isteyebilir.

Alternatifleri

Tasarım itibariyle yine metalik bir çerçeveye sahip bir cep arayanlar Nokia'nın Lumia 930 modelini de inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Alpha
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
78
İşletim SistemiAndroid 4.4.4
İşlemciExynos 5 Octa 5430
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiSuper AMOLED
Ekran Boyutu4.7 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciMali-T628 MP6
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama32 GB
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Boyutlar65 x 132 x 6.7 mm
Ağırlık115 gr.
Okuyucu Yorumları