"Dokunmatik ekranlı" router Touch P5 testte!

"Dokunmatik" ekranlıyla fark yaratan router Touch P5 testte!

CHIP Online Notu 93
  • Yüksek performans
  • Çift bant desteği
  • USB 3.0 desteği
  • Dokunmatik ekran
  • Kullanım kolaylığı
  • Arabirim Türkçe değil

Dokunmatik özelliği cep telefonlarının ekranlarına geldiğinden bu yana bu alandaki gelişim çok farklı bir şekilde ilerlemiş ve oradan hareketle daha pek çok farklı segmentteki ürüne sıçrayarak onların da gelişimine katkıda bulunmuştu. Bu hala da böyle elbette. Dokunmatik ekranlar cep telefonlarında halen hükümdarlığını sürdürüyor, öte yandan dizüstü bilgisayar ve daha pek çok alanda kullanımını yaygınlaştırıyor. Bugün elimizdeki router da oldukça ilginç bir ürün. Hatta belki de şu ana kadar incelediğimiz en ilginç router olma özelliğini taşıyor. Zira artık standartlaşan ve dikdörtgen kutulardan ibaret olan ağ araçlarına, dokunmatik, evet dokunmatik bir ekranla yeni bir soluk getiren Touch P5, temelde bir router olsa da, dokunmatik bu ekranıyla sivriliyor. Şimdi Touch P5'e yakından bakalım...

Dokunmatik ekranlı

Dokunmatik ekranlı

Kabaca bir router olarak bahsedebileceğimiz, ancak detaylarında önemli ayrıntılar taşıyan Touch P5, en büyük farklı kavisli tasarımı ve hemen üzerinde yer verdiği dokunmatik panelli ekranıyla yaratıyor. Sezgisel dokunmatik bu ekranla birlikte tüm ağ ayarlarınızı buradan yapılandırabiliyorsunuz. Gayet temiz bir kullanıcı arayüzü sunan cihaz, router kontrollerini tek bir yerde toplaması ve en önemlisi elinizin altına getirmesiyle bizden tam not alıyor.

4.3 inç büyüklüğünde olan bu ekran, gücünü cihaz içinde yer alan farklı bir yonga seti üzerinden karşılıyor. Router fonksiyonu içinse cihazda ayrı bir işlemci yer alıyor. Bu sayede ekran cihazın işlem performansını olumsuz etkilemiyor. Bu da güzel ve önemli bir ayrıntı.

Üzerinde üç adet değiştirilebilir anten bulunduran Touch P5, ekranına ek olarak kavisli tasarımıyla da farklılık yaratıyor. Arka kısımda dört adet Gigabit Ethernet ve Gigabit WAN bağlantılarını bulunduran cihaz, ayrıca burada bir USB 2.0 noktasına da yer veriyor. Peki, Touch P5'te USB 3.0 desteği yok mu? O da var. Fakat USB 3.0 portu daha kolay ulaşım için cihazın ön yüzünde köşede yer alıyor. Bu da bir başka beğendiğimiz detay.

Geniş seçenekler

Geniş seçenekler

Tamamen kullanıcı odaklı geliştirilen Touch P5, işlevselliğini ana fonksiyonlarıyla da sürdürüyor. Çift bant desteği sunan cihaz, 2.4 GHz ve 5 GHz bantlarını destekliyor. Ayrıca 802.11ac standardını destekleyen router, totalde 1900 Mbps teorik hıza destek veriyor. 2.4 GHz bandında 600 Mpbs sağlayan cihaz, 5 GHz'de 1300 Mbps hızında trafik desteği sağlıyor.

Elbette hız bu kadar yüksek olunca, bu cihazla birlikte kolaylıkla 4K video akışı sağlamak mümkün hale geliyor. Yüksek çözünürlükte online oyunlar için de birebir olan Touch P5, çift bant desteği sağlamasıyla rahatsız edici gecikmeler yaşanmasını engelliyor.

Pek çok farklı mod desteği sağlayan cihaz, bir yönlendirici, tekrarlayıcı ve erişim noktası olarak da kullanılabiliyor. Elbette neredeyse tüm TP-Link ürünlerinde olduğu gibi 64/128-bit WEP, WPA / WPA 2, WPA-PSK ve WPA2-PSK şifreleme yeteneklerini de getiren Touch P5, oldukça kullanışlı bir cihaz olarak bizim beğenimizi kazandı.

Özetle

Touch P5, gerçekten fazlasıyla kullanışlı bir ürün. Sıradan router'lardan dokunmatik panelli ekranıyla fark taratmayı bilen cihaz, bununla birlikte büyük kullanım kolaylığı sağlıyor. Cihazı yönetmek için yalnızca ekranı kullanmanız yetiyor. Öte yandan çift bant desteği göstermesi, 802.11ac desteği ile gelmesi ve yüksek performans sunması cihazın diğer artıları arasında yer alıyor.

Kimler Almalı

Yüksek güçte ve benzerlerinden farklı bir router satın almayı düşünen kullanıcıların, Touch P5'i mutlaka yakından incelemelerini öneriyoruz.

Alternatifleri

Yine Touch P5 gibi performanslı ve farklı bir router arayanlar ZyXEL NBG6716'yı da inceleyebilirler. Cihaz medya özellikleriyle dikkat çekiyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Touch P5
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
93
Standart 802.11 a/b/g/n/ac
Hız 600+1300Mbps
Frekans 2.4 GHz / 5.0 GHz
Ekran 4.3 inç (dokunmatik)
Bağlantılar LAN (4 adet), WAN, USB 2.0, USB 3.0
Güvenlik 64/128-bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA-PSK2
Anten 3 adet
Boyutlar 284 x 157 x 52 mm
Okuyucu Yorumları