Kavisli Galaxy Round testte!

Samsung'un kavisli cebi Galaxy Round'u test merkezimizde ağırladık! İşte raporumuz...

Galaxy Round testte!

Galaxy Round, dünyanın en iyi ceplerinden bir tanesi ve ne yazık ki şu an Türkiye'de satılmıyor. Güney Kore'de yaklaşık 685 euro'ya denk gelen bir fiyattan satışa sunulan kavisli cebi elimize geçirme şansı bulduk ve onu hemen laboratuvarımızda ve gerçek hayatta test ettik.

Galaxy Round, 5.7 inç'lik, Full HD çözünürlüklü bir ekranla geliyor. AMOLED teknolojisine sahip ekran, keskin görüntüler sunduğu gibi yüksek bir parlaklık oranına ve yüksek kontrasta sahip.

Galaxy Round'un ekranı Note 3'ünkiyle temel olarak aynı olsa da laboratuvarımızda daha iyi sonuçlar verdi. Cebi bükmeniz mümkün değil, ancak aslında Samsung, cihazda bükülebilir bir ekran kullanmış. Bu tür OLED ekranlar, esnek plastik maddelerden üretiliyor. Ekrana koruyucu bir cam eklenmediğinden görüntüler, direkt olarak yüzeye gibi görünüyor. Bu durum aynı zamanda ekranın ışık gördüğünde parlamasını da azaltıyor ve bizce önemli bir avantaj. Ekranın kavisli olması da yansımayı azaltmada rol oynuyor ve genel olarak ekran daha az yansıtıyor.

Kavisli Galaxy Round, aynı zamanda bir "dev aynası" işlevi de görüyor. Telefona dikkatle baktığınızda kafanızın genişlemiş halini karşınızda görebiliyorsunuz.

Tasarım ve Round'un kutusundan çıkanlar

Tasarım ve Round'un kutusundan çıkanlar

Tasarım

Galaxy Round'un tasarımı, Note 3'e kıyasla biraz daha büyük, ancak iki cebin de genişliği aynı. Telefonları yan yana karşılaştırdığımızda ekranın kenarlarındaki çerçevenin Round'da daha geniş olduğunu gördük. 151 x 80 x 9 mm boyutlarındaki cep, kavisli olmasına rağmen tek elle kullanıma elverişli değil. Bunun yanında telefonu cebinize koyduğunuzda şekli sayesinde size daha iyi uyum sağlıyor.

Kutusundan çıkanlar

Kutusundan çıkanlar

Nexus 5 ve Moto G gibi en son telefonlar, beraberinde sundukları aksesuarları giderek kısıtlıyorlar. Galaxy Round'da ise durum tam tersi. İyi bir kulak içi kulaklıkla gelen Round, bir USB 3.0 kablosu, ek bir adaptör ve adaptör kablosu, yedek pil ve bir şarj cihazıyla geliyor. Üst seviye ceplerden başka hiçbir tanesi, kutusundan bu kadar aksesuarla çıkmıyor.

Üstün teknoloji, Android 4.3 ve Touchwiz...

Üstün teknoloji, Android 4.3 ve Touchwiz...

Her alanda üstün teknoloji

USB 3.0 standardını destekleyen Galaxy Round, 2.3GHz hızında çalışan Snapdragon 800 işlemciye ve 3GB RAM'e sahip. Güçlü işlemciye sahip cihazın takıldığına çok az şahit olduk. Telefonun 13 megapiksellik kamerası ise iyi sonuçlar verdi. Çektiğimiz fotoğraflar keskin ve çoğunlukla karlanma sorununa sahip değildi. Bunun yanında telefon, 4K video kaydı da yapabiliyor. Kaydı bu adresten indirmeniz mümkün. 4K video kaydı için 32GB'lık geniş dahili hafıza ve microSDHC kart slotu ihtiyacınızı fazlasıyla karşılıyor.

Android 4.3 ve Samsung Touchwiz

Kutusundan Android 4.3 ile çıkan Galaxy Round, tahmin edebileceğiniz gibi Samsung'un Touchwiz arayüzüne sahip. Bu sayede size işinizi kolaylaştıracak birçok kısayol, widget ve kişiselleştirme olanağı tanıyor. Dört sayfaya ayrılan Ayarlar, bazen kafanızı karıştırabilir ama burada Arama işlevi imdadınıza yetişiyor.

Ekranı ikiye bölme işlevi sayesinde iki uygulamayı aynı anda, akıcı olarak kullanabiliyorsunuz. Parmağınızı ekranın alt tarafından yukarıya doğru sürüklediğinizde Samsung'un haber beslemesi My Magazine uygulaması açılıyor. Bu özellik, sosyal ağlarınızdaki haberleri ve farklı kategorilerdeki haberleri kutucuklu bir arayüzde size sunuyor. Bu işlev tabi ki isteğe bağlı ve onu dilediğinizce kişiselleştirmeniz mümkün.

Galaxy Round, Korece çalışan birkaç ek uygulama, widget ve hizmetle beraber geliyor ancak bunlar Türkiye'de işinize yaramıyor.

Android 4.3'lü Galaxy Round oldukça akıcı bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Note 3'e kıyasla tek eksiği, S Pen'e sahip olmayışı.

Süper pil ömrü, iyi ses kalitesi; sonuç

Süper pil ömrü, iyi ses kalitesi; sonuç

Süper pil ömrü, iyi ses kalitesi

Galaxy Round pil ömründe harikalar yaratıyor diyebiliriz. 13 saat 15 dakika telefon görüşmesine izin veren Round, tam parlaklıkta 7 saat 45 dakika sürekli olarak kullanılabiliyor. Tamamen biten pilini yüzde 100 şarj etmek ise sadece 2 saat 12 dakika sürüyor.

Ses kalitesine gelirsek, Samsung'un müzik çalıcısının akustiğine hayran kaldık. Bunda uygulamanın sunduğu çeşitli ekolayzır ayarlarının etkisi var. Telefon görüşmelerinde de ses yüksek ve yeterince iyiydi. Sabit hatla konuşurken karşı tarafın sesinin biraz uzaktan geldiğini tecrübe ettik.

Sonuç

Elde tutması tam bir zevk olan Galaxy Round, teknik olarak da Galaxy Note 3 ile eş seviyede. Hatta ekranı ışığı daha az yansıtıyor, daha parlak ve daha iyi bir kontrast oranına sahip. Note 3'e göre en önemli eksiği ise, kavisli olması nedeniyle S Pen kalemle gelmemesi.

Bir bakışta Samsung Galaxy Round

Bir bakışta Samsung Galaxy Round
İşletim sistemi Android 4.3
Planlanan güncelleme Henüz tarihi onaylanmadı
İşlemci Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800
İşlemci çekirdekleri 4 çekirdek
İşlemci saat hızı 2300 MHz
Ana bellek 3,072 MB
SAR değeri 0.21 W / kg
Pil: Konuşma süresi 13:15 saat
Pil: Çevrimiçi çalışma süresi 7:45 saat
Pil: Şarj süresi 2:12 saat
Pil: Kapasite 2,800 mAh
Pil: Değiştirilebilir evet
Ağırlık 155 gram
Uzunluk x genişlik 151 x 80 mm
Kalınlık 9 mm
Wi-Fi 802.11ac/n/g/b/a
GSM frekans bantları Dört bant
EDGE evet
UMTS: veri alma 42.2 Mbit / s
UMTS: veri gönderme 5.8 Mbit / s
LTE: Desteklenen frekans bantları 800, 1,800, 2,600 MHz
Web tarayıcısının Flash desteği -
Dokunmatik ekran Kapasitif (çoklu dokunmatik)
Dokunmatik ekran: tepki süresi çok iyi
Ekran: Tür OLED
Ekran: Ölçüler 70 x 127 mm
Ekran: Çapraz 5.7 inç
Ekran: Çözünürlük 1080 x 1920 piksel
Ekran: Piksel yoğunluğu 389 ppi
Ekran: Renk sayısı 16,777,216 renk
Ekran: yansıtma kontrastı 1.2:1
Ekran: ortam ışığında parlaklık 412 cd / m²
Ekran: checkerboard contrast 167:1
Ses kaydı evet
Profiller evet
Push e-posta evet
Exchange üzerinden e-posta evet
Depolama alanı 26 112 MB
Bellek kartı slotu microSD kart için
USB sürümü USB 3.0
USB soketi Micro-USB bağlantısı
USB: 100 MB'lık dosyayı transfer etme süresi 3 sn.
SIM slotu Micro SIM
Bluetooth 4.0 (ve A2DP)
NFC Open NFC
Kamera: Çözünürlük 12.8 megapiksel
Kamera: makro için min. uzaklık 7 cm
Kamera: Otomatik odaklanma evet
Kamera çözünürlüğü 2,160 x 3,840 piksel
TV-out microUSB üzerinden HDMI (MHL)
Müzik yürütücü: dosya türleri MP3, WMA, AAC
Kulaklık çıkışı 3.5 mm
Video yürütücü evet
FM radyo -
Navigasyon: GPS alıcısı evet
Navigasyon: Yazılım ön yüklü
Navigasyon: Tam sürüm Tam sürüm
Navigasyon: Yazılım türü Entegre (Google Maps)
Navigasyon: Maps Yüklü
Navigasyon: GPS'e kilitlenme 7 saniye
Hız testi: Browsermark 1.0 -
Hız testi: Browsermark 2.0 2,620 puan
Kutudan çıkanlar USB kablosu, kulak içi kulaklık, yedek pil, şart aleti.
Okuyucu Yorumları