Kampçılar için dijital ihtiyaç listesi

Kampçılık hızla yaygınlaşan bir hobi ancak dijital dünyadan kopmadan doğaya kaçmak isteyenler için küçük tavsiyelerimiz olacak.

Kampçılar için dijital ihtiyaç listesi

1. Kamp seçeneğini değerlendirin

Eğer aracınız varsa ve kalabalıklardan biraz uzaklaşıp, doğanın içinde, kimseyle karşılaşmadan, sakin bir kamp yapabileceğinizi düşünüyorsanız, bu yıl tatil bütçenizi çadır, mat, kamp sandalyesi gibi ürünlere ayırabilirsiniz. Hatta bu tür bir dinlence için mutlaka dağ-taş, dere tepe dolaşmanız da gerekmiyor. Sahil kasabalarında, deniz kenarı bölgelerinde, kalabalıklardan biraz uzakta, doğanın içinde kamp kurabilir ya da günü birlik, deniz kaçamakları yapabilir, sakinliğin ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Bu tür bir kamp macerası sırasında, özellikle de yanınızda otomobil bulunacağı için, pillerini hızla şarj edebileceğiniz bir drone ile uzun uzun çekimler yapabilirsiniz. Ortalama bir drone pili maksimum yarım saate kadar uçuş sağlayabiliyor. Eğer bir karavanınız yoksa ve çadırda da yatmak istemiyorsanız, araç içi yatak ile 1-2 geceyi konforlu bir şekilde geçirebilirsiniz.

2. Balık tutmaya ne dersiniz?

Hafta sonu yalnız, arkadaşlarınızla veya ailenizle, uzak bir gölde veya sakin bir sahilde, balık tutmak da son derece dinlendirici bir aktivite olabilir. Yine kamp sandalyenizi yanınıza alın, içeceklerinizi, yiyeceklerinizi soğutucuya koyun ve sallayın oltanızı. Dilerseniz bu etkinliği kısa bir kampa bile dönüştürebilirsiniz. Elbette yanınızda da minik bir akıllı balık bulucu götürmek isteyebilirsiniz. Oltanıza takacağınız bu mini sonar cihazı, cep telefonunuza veri göndererek sudaki balık hareketlerini görmenizi sağlıyor. Tabi balıkların bozulmasını önlemek için aracınızda akülü buzdolabı bulundurmanızı da tavsiye ediyoruz.

3. Bisiklet ve kaykay

Şehirden çok uzaklaşmaya vaktiniz ve enerjiniz yoksa, boş vakitlerinizi bisiklet veya kaykay gibi hobi aktiviteleriyle zenginleştirebilirsiniz. Rüzgarı yüzünüzde hissetmek bisiklet sürenlerin vazgeçemediği bir tutku. Ama ne kadar hız yaptığınızı görmek için dijital bir hız ölçer işinize yarayabilir.

4. Doğa yürüyüşleri

Küçük bir arkadaş grubu veya ailenizle, hafta sonu çıkacağınız 10-15 km’lik bir doğa yürüyüşü, bütün stresinizi atıp doğanın içinde tazelenebileceğiniz bir fırsat olacaktır. Doğa yürüyüşleri sırasında şarj sorunu yaşamamak için yedek piller, yedek bataryalar mutlaka yanınızda bulunmalı. Eğer bulabilirsiz, güneş enerjili şarj cihazları da hayatınızı çok kolaylaştırabilir.

Sponsorlu İçerik