Tiktok video düzenleme nasıl yapılır?

TikTok video düzenleme adımlarını öğrenerek daha fazla kullanıcıya ulaşabilir ve videolarınızın daha fazla izlenmesini sağlayabilirsiniz. Peki TikTok uygulamasında videolar nasıl düzenlenir? TikTok video kapağı nasıl oluşturulur? İşte detaylar...

Musical.ly bazında oluşturulan ve yaklaşık olarak 155 ülkede aktif kullanıcısı bulunan TikTok, son yılların en popüler uygulamalarından birisi haline gelmiştir. ByteDance tarafından oluşturulan ve kullanıcıların erişimine açılan TikTok uygulaması, kısa süreli video çekme akımının devam etmesini sağlayan popüler bir uygulama olarak adından söz ettirmeyi başarmıştır.  Özellikle kısa video çekimi ile geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden TikTok’ta canlı yayın açabilir, dilerseniz diğer kullanıcıların açtığı canlı yayınlara katılım sağlayabilirsiniz.

TikTok kullanıcıları, çekmiş olduğu 1 dakikalık videolar ile keşfete düşmeyi ve bunun sonucunda geniş bir takipçi kitlesine ulaşmayı hedefler. Dudak senkronizasyonlarının, dans figürlerinin ve çeşitli oyunculuk kabiliyetlerinin sıklıkla görüldüğü bu videoların dikkat çekici olması önemlidir. Dikkat çekici bir şekilde düzenlenmiş olan TikTok videolarının çok daha fazla ilgi gördüğü kaçınılmaz bir gerçektir. Bu noktada, TikTok kullanıcıları video düzenleme işlemleri ile videolarını sıra dışı bir hale getirerek daha fazla izlenmesini sağlar. Siz de TikTok videolarınızı düzenleyebilir, çektiğiniz videoları çeşitli platformlarda paylaşabilirsiniz. 

TikTok Video Düzenleme Nasıl Yapılır?

TikTok video düzenleme işlemi için karşınıza iki farklı yol çıkar. Video düzenleme işlemi için öncelikle TikTok uygulamasından faydalanabilirsiniz. TikTok uygulaması üzerinden videolarınızı kolay bir şekilde düzenleyebilirsiniz. TikTok üzerinden video düzenleme işlemi yapmak için öncelikle videoyu istediğiniz şekilde çekmeli ve kaydetmelisiniz. Ancak kayıt işlemi bittikten sonra TikTok video düzenleme işlemine başlayabilirsiniz. Kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra videonuza metin ekleyebilirsiniz. 

  • Bunun için düzenleme ekranının alt kısmında yer alan ‘Metin’ seçeneğine dokunmalısınız. Ardından istediğiniz yazı tipini ve yazı boyutunu seçebilirsiniz. 

  • Bunun yanı sıra metninizin ve arka planınızın rengini de kişisel zevkleriniz doğrultusunda özelleştirebilirsiniz. 

  • Bahsedilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra ‘Bitti’ seçeneğine dokunabilir, ardından yazmış olduğunuz metin, videonuzda istediğiniz bir noktaya taşımak üzere sürükleyebilirsiniz. 

  • Eğer metin boyutunu değiştirmek istiyorsanız ilk olarak metni sıkıştırmalı ve yaklaştırmalı, ardından istediğiniz metin boyutunu ayarlamalısınız. 

  • TikTok üzerinden videolarınıza çeşitli çıkartmalar ya da emojiler de ekleyebilirsiniz.

  • TikTok videonuza emoji eklemek için düzenleme ekranının alt kısmında yer alan ‘Çıkartmalar’ ya da ‘Emojiler’ sekmesine dokunmalısınız. 

  • Eğer dilerseniz canlı GIF’leri de arayabilirsiniz. Çıkartma, emoji ya da GIF’ler arasından seçiminizi yaptıktan sonra seçtiğiniz animasyonu videonuzda istediğiniz yere konumlandırmak üzere sürekleyebilir, çıkartma ekleme işlemini tamamlayabilirsiniz. 

  • Videonuza bir ya da birden fazla çıkartma ekleyebilirsiniz. Eğer eklediğiniz emoji ya da çıkartmayı silmek istiyorsanız silmek istediğiniz çıkartmaya uzun bir süre basılı tutmalı ve videonun en üstüne taşımalısınız. 

  • Ardından ‘Sil’ seçeneğine tıklamalı, ilgili çıkartmayı kırmızı olana kadar simgeye taşımalısınız. Bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz takdirde video üzerinde bulunan öğe hızlı bir şekilde silinecektir. 

Videonuza eklediğiniz metinleri silmek için de aynı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

TikTok üzerinden videolarınıza video kapağı da ekleyebilirsiniz. Video kapağı, TikTok kullanıcılarının video ızgarasında gördüğü küçük resim olarak tanımlanır. Çektiğiniz TikTok videosunu yayınlamadan önce video kapağını seçerek videonuzun daha dikkat çekici bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. 

  • Video kapağınızı seçmek için gönderi sayfasında yer alan ‘Kapak Seç’ seçeneğine dokunmalı ve pembe çerçeveyi videonun herhangi bir yerine sürükleyip yerleştirmelisiniz. 

  • Ardından sağ üst köşede bulunan ‘Kaydet’ seçeneğine tıklayarak video kapağı ekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

TikTok video düzenleme işlemi gerçekleştirmek için izlemeniz gereken ikinci yol; video düzenleme konusunda geliştirilen programlardır. Videoshow, Funimate, iMovie, InShot, Splice Video Editor gibi uygulamalardan faydalanarak TikTok videonuz üzerinde çeşitli işlemleri yapabilirsiniz. Aynı zamanda bu uygulamalar sayesinde TikTok videonuza diğer platformlarda paylaşılabilir hale de getirebilirsiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sonraki Haber

Forum