TikTok bildirim açma ve kapatma nasıl yapılır? TikTok bildirim ayarları

TikTok bildirim ayarları nasıl yapılır? TikTok uygulamasında bildirimleri açmak ya da kapatmak için izlenmesi gereken adımları anlattık. Siz de bildirim sesini kapatmak istiyorsanız, birkaç adımda bunu ayarlamanız mümkün. İşte detaylar...

TikTok bildirim açma ve kapatma nasıl yapılır? TikTok bildirim ayarları

Teknoloji, modern dünyada oldukça etkili olan ve geniş kitlelere yayılan unsurlardan birisidir. Teknolojinin doğal bir getirisi olan sosyal medya uygulamaları, oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden ve çeşitli amaçlar doğrultusunda kurulan uygulamalardır. Sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok , son zamanların en popüler uygulamalarından biri haline gelmeyi başarmıştır.

ByteDance tarafından oluşturulan TikTok uygulaması, Musical.ly uygulaması bazında sunulmuştur. Kullanıcılara kısa videolar paylaşma ve bu videolar üzerinde çeşitli işlemler yapabilme imkanı sunan TikTok uygulaması, aynı zamanda canlı yayın açmak isteyen kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılır.

Tiktok, geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ettiği gibi, etkileşimin de yoğun olarak görüldüğü bir uygulamadır. Video paylaşımı sonucu oluşan video beğenme ve videoya yorum yapma işlemleri, anlık bildirimlerin oluşmasını sağlar. Aynı zamanda yeni gelen takipçiler de TikTok bildirimlerinin oluşmasını sağlar.

TikTok bildirimleri, bazı kullanıcılar için olumsuz bir etki bırakabilir. Örneğin; telefonunu sürekli sessiz modda kullanan ve rahatsız edilmek istemeyen kullanıcılar, TikTok’tan gelen bildirimleri kapatmak isteyebilir. Aynı zamanda popüler bir hesaba sahip olan TikTok kullanıcıları için bu durum oldukça zor hale gelebilir. TikTok uygulaması, bu noktada kullanıcılarına bildirim açma ve bildirim kapatma imkanı sunar. Eğer siz de TikTok’tan gelen bildirimlerden yalnızca uygulamaya girdiğiniz zamanlarda haberdar olmak istiyorsanız TikTok’un sunduğu bu imkandan faydalanabilirsiniz.

Tiktok’ta Bildirim Açma ve Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

TikTok’tan gelen bildirimleri almak istemeyen TikTok kullanıcılarının izlemesi gereken bazı adımlar bulunur. Bahsedilecek olan adımları izleyerek siz de Tiktok bildirimlerinizi kapatabilir, daha sessiz bir Tiktok deneyimi yaşayabilirsiniz. TikTok kullanıcılarının bu noktada dikkat etmesi gereken ilk nokta; bildirim kapatma işlemini gerçekleştirebilmek için Tiktok mobil uygulamasının indirilmesi gerektiğidir.

  • TikTok mobil uygulamasına girdikten sonra giriş ekranının sağ alt köşesinde yer alan profil simgesine dokunmalı ve hesabınıza giriş yapmalısınız.
  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde yer alan üç çizgiye dokunmalısınız.
    Bu noktadan sonra açılan kısım üzerinden ‘push bildirimleri’ne geçebilir, bildirim kapatma işlemine geçebilirsiniz.
  • TikTok uygulaması, bu noktada kullanıcılarına farklı opsiyonlar sunar. TikTok uygulamasında kapatmak istediğiniz bildirimleri filtreleyebilirsiniz.
  • Açılan menüde yeni takipçilerin, videolarınıza gelen beğenilerin ve yorumların oluşturduğu bildirimlerin ayarı bulunur.
  • Bu üç opsiyon üzerinden dilediğiniz bölümün bildirimlerini kapatabilirsiniz. Örneğin; yeni gelen takipçilerin oluşturduğu bildirimleri almak istemiyorsanız ‘Yeni Takipçiler’ adlı bölümden ilgili bildirimleri kapatabilirsiniz.
  • Aynı husus, videolarınıza gelen yorumlar ve beğeniler için de geçerlidir. TikTok bildirim açma işlemini de aynı işlemleri takip ederek gerçekleştirebilir, dilediğiniz şekilde aktif ya da pasif hale getirebilirsiniz.

TikTok’ta Anlık Bildirim Açma

TikTok uygulaması üzerinden farklı bildirim ayarlarına ulaşabilir, bu ayarları tercihleriniz doğrultusunda özelleştirebilirsiniz. Gelen kutusu bildirimlerinin yanı sıra anlık bildirimler üzerinde de işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

  • TikTok anlık bildirim açma işlemini gerçekleştirmek için TikTok uygulamasına girmeli ve sağ altta yer alan ‘Profil’ seçeneğine dokunmalısınız.
  • Ardından sağ üst kısımda yer alan üç çizgiye dokunmalı ve ‘Anlık Bildirimler’ ögesini seçmelisiniz.
  • Almak istediğiniz bildirimleri seçebilir, bu noktada bildirimlerinizi kolay bir şekilde özelleştirebilirsiniz.
  • TikTok anlık bildirim kapatma işlemi için de aynı adımları izleyebilir, kapatmak istediğiniz anlık bildirimleri pasif hale getirebilirsiniz.

Tiktok uygulamasından gelen bildirimleri telefonunuza bakmadan da anlamak istiyorsanız TikTok bildirim sesi değiştirme amacı ile üretilen uygulamaları indirebilir, TikTok’tan gelen bildirimleriniz için farklı sesler kullanabilirsiniz. Tiktok uygulamasının sunduğu bildirim açma ve kapama imkanlarından faydalanmak için siz de Tiktok uygulamasını indirebilirsiniz.