Dostlarımızın Siteleri

Kediler, köpekler, balıklar ve kuşlar... Onların da internet siteleri var.

İnternet: 73

Evinizde evcil bir hayvan besliyor ya da beslemeyi düşünüyor olabilirsiniz. Belki de bu küçük dostlarımıza bakabilecek bir ortamınız yok; ama yine de onları çok seviyorsunuz. Hangi V durumda olursanız olun, asla yalnız değilsiniz...

Pek çok evcil hayvan sahibinin evinde, beslediği hayvan ile ilgili birkaç kitap mutlaka vardır. Küçük dostlarımızı daha yakından tanımak ya da geçmişlerini ve gelişim süreçlerini öğrenmek için çoğu zaman bu kitaplardan yardım almayı deneriz. Çünkü evcil hayvanların bakımlarını ve sağlık sorunlarını önceden bilerek ona göre davranmak, son derece önemli bir konudur.

Peki ama aradığınız önemli bir bilgiyi elinizin altındaki kitapta bulamazsanız ne yapacaksınız? Hemen karamsarlığa kapılmayın ve bir de internete baş vurmayı deneyin. Evcil hayvanlar hakkındaki tüm bilgilere, hangi hayvanı besliyor olursanız olun internet aracılığıyla da ulaşabilirsiniz. İçeriklerini sadece evcil hayvanlar üzerine oluşturan sayısız site, yıllardır internet üzerindeki varlıklarını sürdürüyorlar. İşte, bu siteler arasından seçtiğimiz birkaç güzel örnek...

Köpeğim - Hepsi Evcil

Köpeğim - Hepsi Evcil

www.kopegim.com

Evcil hayvan dendiğinde hemen herkesin aklına, hiç kuşkusuz köpekler gelecektir. Bu durumda köpekler ile ilgi web sitelerinin sayısının diğerlerine oranla daha fazla olmasına da şaşırmamak lazım, "kopegim.com", bahsettiğimiz sitelere verilebilecek en güzel örneklerden birisi. Özellikle sayfa tasarımları görülmeye değer.

www.hepsievcil.com

"hepsievcil.com", sayfalarını tamamen evcil hayvanlara adamış bir site. Benzer pek çok site içeriklerini kediler veya köpekler ile sınırlı tutarken, "hepsievcil.com"da bu iki sevimli canlının yanı sıra balıklar, kuşlar ve hatta sürüngenler ile ilgili bilgilere de ulaşmanız mümkün. Sitenin forumu ise, hayvan severler için önemli bir uğrak noktası.

Pet.gen.tr - Kedim ve Ben

Pet.gen.tr - Kedim ve Ben

www.pet.gen.tr

"petgen.tr", sevimli dostlarımızın dünyasına açılan kocaman bir pencereyi andırıyor. Farklı hayvan türleri ile ilgili detaylı bilgiler içeren sitede, ayrıca eğlence bölümü de yer alıyor. Bu bölümü ziyaret ederek resimlere ve e-kartlara ulaşabilirsiniz. Kayıp hayvanlara adanan ilan tahtası ise, sitenin ilginç bölümlerinden bir diğeri.

www.kedimveben.com

Pek çok insan için vazgeçilmez bir arkadaş olan kediler ile ilgili sınırsız sayıda bilgiye ulaşabileceğiniz bir web sitesi: "kedimveben.com". Sitede kedilerin sağlık sorunları, beslenme alışkanlıkları ve aşı takvimi gibi ilginç bölümlere yer verilmiş. Tüm bunların yanı sıra, komik ve sevimli kedi resimlerini de sayfalar arasında bulabilirsiniz.

Akvaryumlar - Akvaryum

Akvaryumlar - Akvaryum

www.akvaryumlar.com

Evde beslenen dostlarımız arasında balıkların da önemli bir yeri vardır. Belki kedi veya köpekler gibi sevgilerini göstermezler; ancak bakımları son derece kolaydır ve insana büyük bir huzur verirler. Eğer siz de balıklar ile ilgileniyorsanız, "akvaryumlar.com" adresini ziyaret ederek sayısız ilginç bilgiye ulaşabilirsiniz.

www.akvaryum.com

İşte, içeriğini tamamen balıklara adamış bir başka internet sitesi: "akvaryum.com". Sayfalar arasında balık türleri ile ilgili yazılara rastlayabilirsiniz. Balıkların beslenmelerine, hastalıklarına ve akvaryum bitkilerine ayrılmış bölümler de oldukça ilgi çekici.

Kedigen - Alman Kurdu

Kedigen - Alman Kurdu

www.kedigen.com

Kedilerle ilgili Türkçe içerikli en iyi sitelerden birisi de, hiç kuşkusuz "kedigen.com"dur. Kedi severlere geniş bir içerik sunan sitede, hayvan severlerin aktiviteleri de göz ardı edilmemiş. Küçük bir tavsiye: Eğlence bölümüne göz atmayı ihmal etmeyin.

www.almankurdu.net

"almankurdu.net", özellikle Alman çoban köpekleri ile ilgilenen kapsamlı bir internet sitesi. Alman kurt köpeklerinin bakımı, çiftleştirilmesi ve eğitimi gibi konulara ağırlık veren sitede, tabii ki zengin bir resim galerisine de yer verilmiş.

Sokak Hayvanları - Veteriner Hekim - Turkrotts

Sokak Hayvanları - Veteriner Hekim - Turkrotts

www.sokakhayvanlari.org

"sokakhayvanlari.org", Mimar Sinan Belediyesi'nin hazırladığı ve yardıma muhtaç hayvanlara barınak ve sağlık hizmetlerinin sağlanmasını hedefleyen başarılı bir site. Sitede tüm hayvan severler, sokak hayvanlarına yardıma ve onlar için çalışmaya davet ediliyor.

www.veterinerhekim.net

Bir evcil hayvana sahip olmanın en zor yanı, hiç kuşkusuz alınan büyük sorumluluktur. Evcil hayvanlar da bir insan gibi ilgi ve bakım isterler. En hassas konu ise sağlık konusudur. İşte, evcil hayvanınızın sağlık sorunları ile ilgili bilgiler bulabileceğiniz güzel bir site.

www.turkrotts.com

Rottweiler cinsi köpekler bazılarımız için ürkütücü olsalar da, aslında çok iyi birer dostturlar. Böyle düşünenlerin bir araya gelerek hazırladıkları "turkrotts.com", Rottweiler'ların tarihçesinden bakımlarına kadar pek çok ilginç konuyu mercek altına alıyor.

Okuyucu Yorumları