İnternet ve Sundukları

İnternet, içerdiği yüksek miktardaki bilgi yada iyi bir iletişim aracı olduğu için kullanılabilir.

İnternet: 2

İnternetle çalışmayı bilmek, artık sürücü ehliyeti sahibi olmak, yabancı bir dil bilmek yada PC kullanabilmek kadar önemli.

EĞLENCE, MÜZİK VE BİLGİ

Başlangıçta internette sadece metinsel bilgiler vardı ve seçenekler sınırlıydı. Daha sonra teknolojinin de gelişmesi, durumu bir anda tersine cevirdi. Artık bu büyük ağda çok miktarda radyo istasyonunun yanında televizyon kanallarını da bulabilirsiniz. Yüksek bir bağlantı hızıyla programları "canlı" takip edebilir; eğer bilgisayarınızın ve bağlantınızın hızı düşükse programı önce bilgisayarınıza kopyalayıp sizin için uygun olan başka bir zamanda izleyebilirsiniz.

PARANIZI KONTROL EDİN

En basit işlemler için bile banka şubesine gitmeniz gereken günler artık geride kaldı. Bankaların büyük çoğunluğu, hesabınızın tüm kontrolünü internet aracılığıyla yapabilme hizmetini sunuyor. Yapmanız gereken sadece bankanın Web sitesine bağlanmak ve size verilen şifreyi girmek. Farenin birkaç tıklaması ile paranızı başka bir hesaba transfer edebilir veya bakiyenizi kontrol edebilirsiniz. Bu şekilde zamandan tasarruf edecek, endişeden kurtulacak ve aynı zamanda sinirlerinizi yıpratmayacaksınız. İnternet, ekonomik durumunuzu kontrol altında tutmak için modern, hızlı ve güvenli bir araçtır.

İş Dünyası ve Haberler

İŞ DÜNYASI

İnternette etkileyici bir hızla gelişen alanlardan birisi de iş dünyasıdır. Belli bir şirket hakkında bilgi içeren "şirket siteleri"nin dışında ilginç bilgiler içeren farklı siteler de vardır. Bu siteler bir kanunu öğrenmenize, uzaktaki bir şirketin ürün ve hizmet kataloguna ulaşmanıza veya vergilerle ilgili şüpheleri gidermenize yarayabilir. Borsadaki hisselerle ilgilenenler, bu konuda birçok web sitesinin bulunduğunu öğrenince herhalde çok sevineceklerdir. Hatta fare ile tıklayarak değerlerin değişimini gösteren şeridi açmak bile mümkün.

HABERLER

İnternetteki haber siteleri, televizyonun ve özellikle gazetelerin ciddi rakipleri olmaya başladılar. Bu sitelerin en büyük avantajı ise hız. Yeni ve güncel bilgiler çok kısa bir süre içinde siteye eklenebiliyor. Bugün, sürekli olarak güncellenen çok sayıda haber sitesi bulmanız mümkün. Basın organlarının büyük bir çoğunluğu, günde 24 saat taze haber yayınlayan sitelere sahipler ve bu sitelerin bazıları ücretli olabiliyor. Eğer her an her şeyden haberdar olmak istiyorsanız internet sizin için en uygun kaynak...

Ek Bilgiler

BİLGİ

- Eğer birisi size internette yüz milyonlarca site olduğunu söylerse, gülüp geçmeyin. Site sayısı ve bununla bağlantılı olarak bilgi miktarı her dakika biraz daha artıyor. İnternete ilişkin sayılar hesaplanamaz; çünkü bu büyük ağ sürekli ve baş döndürücü şekilde gelişmektedir.

- Yeni bir iş arıyorsanız, en ilgi çekici iş ilanlarını görmek için internete başvurabilirsiniz. Günümüzde büyük şirketler, en uygun çalışanı bulmak için internet ağını kullanıyorlar. Çünkü bu sayede hem amaçlarına daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyorlar, hem de Web kullanan adayları belirlemek suretiyle ilk elemeyi gerçekleştirmiş oluyorlar.

Terimler

... TERİMLER ...

CHAT: Web'de yaygın olan sohbet etme şeklidir. İnternete bağlı kullanıcıların gerçek zamanlı olarak yazılı mesajlarla iletişim kurmalarına olanak tanır.

ŞİFRE: Bilgisayarın internete bağlanmak ya da kişisel sitelere girmek için sorduğu gizli giriş kodudur. Şifreniz yoksa bu işlemleri yapamazsınız.

Okuyucu Yorumları