İnternette Ekran Koruyucu Avı

İnternetten indireceğiniz ekran koruyucular hayatınıza renk kazandıracaklar.

İnternet: 75

Monitörlerin zarar görmelerini önlemek amacıyla doğan ekran koruyucular, günümüzde daha çok birer sanat eseri olarak algılanıyorlar. İnternette, bu sanat eserlerinden yüzlercesini bulabileceğinizi biliyor musunuz?

İlk ekran koruyucular, bilgisayarınız pasif durumda kaldığında devreye giren ve monitörünüzün sabit görüntüden zarar görmesini engelleyen faydalı ve estetik birer araç olarak tanıtılmışlardı. Günümüzde ise, monitörlerin sahip olduğu teknolojiler bir hayli gelişti ve ekran koruyuculara duyulan ihtiyaç da ortadan kalktı. Buna rağmen ekran koruyucuların estetik yapısı, çoğu kullanıcının gönlünü feth etmeye devam ediyor ve her geçen gün daha da güzel ekran koruyucularla karşılaşabiliyoruz. Tüm bunların bir abartı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Belki de haklısınız... Ancak bu küçük sanat eserlerinin hayatımıza renk kattığı da tartışılmaz.

Bu bölümde, Türkçe ve İngilizce içerikli 14 farklı siteyi inceleyeceğiz. Sitelerde tamamen ücretsiz, yüzlerce ekran koruyucu bulabilirsiniz.

Burnaz - İndiriver - Sevgi Nehri

Burnaz - İndiriver - Sevgi Nehri

www.burnaz.net

Nisan 2001 tarihinde yayın hayatına başlayan "burnaz.net", ekran koruyucusuna ek olarak e-kart ve fotoğraf içeriğiyle de dikkatleri üzerine çeken bir adres.

www.indiriver.com/alt_kat.asp?kat=5&alt_kat=19

Genel bir download sitesi olan "indiriver.com", içeriği arasında ekran koruyuculara da yer vermeyi ihmal etmemiş. Bazıları Türkçe olarak hazırlanmış 21 adet ekran koruyucuyu bu adreste bulabilirsiniz. Her ekran koruyucu için kısa yorumlar hazırlanması ise, sitenin dikkat çeken diğer bir özelliği.

www.sevginehri.net/ekrankoruyucu.asp

Küçük çaplı bir ekran koruyucu koleksiyonu sunan bu site, "download.com" adresindeki alternatifler arasından seçilmiş en ilginç 30 ekran koruyucuyu bir araya getiriyor. Bazıları ücretli, bazıları da ücretsiz olan bu ekran koruyucular için Türkçe açıklama sunulması, işin en güzel yanı.

Amazing Savers - ScreenSaverZone - FreeSaver

Amazing Savers - ScreenSaverZone - FreeSaver

www.amazingsavers.com

25 farklı kategori altında binlerce ekran koruyucuyu listeleyen bu site; her bir ekran koruyucu için uzunca bir açıklamaya, ekran görüntüsüne ve üretici bilgilerine yer vermeyi de ihmal etmiyor. Özellikle ana sayfadaki alternatifleri mutlaka incelemelisiniz.

www.screensaverzone.com

20'den fazla kategoriye ve 1000'in üzerinde ekran koruyucuya ev sahipliği yapan bu site, sık sık güncelleniyor ve yeni eklenen öğeler ana sayfada listeleniyor. Sitenin en çok dikkat çeken özelliği ise, her bir ekran koruyucu için detaylı açıklamalara yer verilmiş olması.

www.freesaver.com

Hem tasarımıyla hem de içeriğiyle övgüyü hak eden bu site, 1600'ün üzerinde ekran koruyucuyu bir araya getirmeyi başarıyor. 16 farklı kategori altında listelenen ekran koruyucuların en önemli ortak özelliği ise, hepsinin ücretsiz olması.

Atoz ScreenSavers - ScreenSaver 3D - aaasavers

Atoz ScreenSavers - ScreenSaver 3D - aaasavers

www.atozscreensavers.com

Ekran koruyuculara yönelik komple bir kaynak olan "atozscreensavers.com" sitesinde; güncel ekran koruyuculara ek olarak, kendi ekran koruyucularınızı hazırlamak için kullanabileceğiniz yazılımlara ve alternatif ekran koruyucu sitelerine de yer verilmiş.

www.screensaver-3d.com

Adresinden de anlaşılabileceği gibi 3 boyutlu (3D) ekran koruyucuları konusunda uzmanlaşan bu site; adının hakkını vermeyi başarıyor. Bazıları ücretli, bazıları da ücretsiz olan yüzlerce ekran koruyucuyu sayfalar arasında bulma şansına sahipsiniz.

www.aaascreensavers.com

İçerik konusunda en başarılı ekran koruyucu sitelerinden birisi olan "aaascreensavers.com", kullanışsız tasarımı ve reklam pencereleri ile bu başarısını gölgeliyor. Her şeye rağmen site, çok sayıda ekran koruyucuya ulaşmak isteyenler için ideal.

ScreenSaversHot - ScreenSaver

ScreenSaversHot - ScreenSaver

www.screensavershot.com

Neredeyse her gün içeriği güncellenen bu site, 14 farklı kategori altında binlerce ekran koruyucu sunuyor. İçeriği alfabetik olarak listelemenize izin veren site, kendi hazırladığınız ekran koruyucuları veritabanına eklemenize de imkan tanıyor.

www.screensaver.com

Kategorilere ayrılmış yüzlerce ekran koruyucuyu listeleyen "screensaver.com", bu sayfalarda tanıttığımız diğer sitelere göre bir adım önde gibi gözüküyor. Ekran koruyucuların sayısı, sunulan açıklamalar ve ekstra bilgiler siteyi ayrıcalıklı kılıyor.

Okuyucu Yorumları