İnternette Ücretsiz E-Posta

Ücretsiz bir e-posta hesabına sahip olmaya ne dersiniz? İnternetin yardımıyla bu mümkün.

İnternet: 70

E-posta konusundan daha önce defalarca bahsettik. Ancak bu imkandan yararlanmak için mutlaka para ödemeniz gerekmiyor. İnternet üzerinde ücretsiz e-posta hizmeti sunan sayısız site bulmanız mümkün.

İletişim dünyası, son yıllarda büyük bir hızla gelişen teknolojinin de yardımıyla önemli aşamalar kaydetti. Hızlı ve pratik iletişim araçlarının maliyetlerinin düşmesi, aslında bu durumu anlayabilmemiz için yeterli. Hemen herkes, artık kolaylıkla bir cep telefonuna sahip olabiliyor veya uluslararası görüşmeler yapabiliyor. Yine de Türkiye'den yurt-dışını aramanız gerektiğinde, uzun konuşmaların ortaya çıkardığı faturalar biraz can sıkıcı olabilirler. Her halde hiç kimse, sadece bir kaç dakikalık görüşme için yüklü bir ücret ödemek istemeyecektir.

Bu durumdan İyi alternatif, hiç kuşkusuz e-postadır. Artık pek çok internet sitesi, hiçbir ücret ödemenize ve özel bir yazılım kullanmanıza gerek kalmadan e-posta gönderip almanızı sağlayabiliyorlar. Öyleyse gelin, ücretsiz e-posta hizmeti sunan sitelere birlikte göz atalım...

Hotmail - Mynet

Hotmail - Mynet

www.hotmail.com

Dünyada belki de en iyi bilinen ücretsiz e-posta sitesi, hiç kuşkusuz Hotmail'dir. Microsoft tarafından satın alındıktan sonra hizmetlerini daha da arttıran Hotmail'in en önemli özelliği, istenmeyen e-postalara karşı özel güvenlik uygulamalarını kullanıyor olması. Ayrıca dilerseniz, mesajları otomatik silme özelliğinden de yardım alabilirsiniz.

www.mynet.com

Mynet, Türkiye'nin en büyük e-posta servis sağlayıcılarından birisidir ve tamamen ücretsizdir. E-postalarınızı kontrol etmek için özel bir yazılım kullanmanıza gerek yok; çünkü herşeyi internet üzerinden yapabilirsiniz. Size verilen depolama alanından daha fazlasına ihtiyacınız olursa, ek bir ücret ödeyerek kapasiteyi artırmanız mümkün.

Lycos - Yahoo

Lycos - Yahoo

mail.lycos.com

Lycos tarafından sunulan e-posta hizmeti, sıradan bir e-posta hizmetinin ötesinde özelliklere sahip. E-posta mesajlarını arşivlemek için geniş bir depolama alanı, gönderdiğiniz veya aldığınız e-postalara dosya ekleme imkanı, kişisel e-posta adres defteri oluşturma ve mesajlarınıza dijital imzanızı ekleme bunlardan sadece birkaçı...

mail.yahoo.com

Ücretsiz e-posta hizmeti sunan diğer bir internet sitesi de, yakından tanıdığınız Yahoo. Dünyanın herhangi bir noktasından e-postalarınızı kontrol etme imkanı sağlayan Yahoo, bunun dışında özel haberleşme programı ile arkadaşlarınızla hızlı yazışma şansı veriyor. Başka bir deyişle, e-posta adresinizi sohbet aracı olarak da kullanabilirsiniz.

Mail.com - Mail Go

Mail.com - Mail Go

www.mail.com

Eğer bir e-posta hesabına sahip olmayı düşünüyorsanız öncelikle kolay hatırlanır bir adres seçmeye özen göstermelisiniz. Seçtiğiniz adres mümkün olduğu kadar kısa ve akılda kalıcı olmalı. Örneğin [email protected] gibi...

mail.go.com

İşte son derece ilginç bir e-posta adresi uzantısı daha: "@go.com". "mail.go.com" adresini ziyaret ederseniz, siz de "@go.com" uzantısına sahip bir e-posta adresi edinebilirsiniz. Üstelik bu iş için herhangi bir ödeme yapmanıza da gerek yok.

AOL - EmailAccount

AOL - EmailAccount

webmail.aol.com

AOL kısaltması, Amerika'nın önemli servis sağlayıcılarından birisi olan "American Online"ı temsil etmektedir. Eğer AOL'un anında mesajlaşma programını kullanıyorsanız, kullanıcı adınız ve şifrenizle e-posta hesabınıza da kolayca erişebilirsiniz.

www.emailaccount.com

Akılda kalıcı bir e-posta adresi isteyenler, hiç vakit kaybetmeden "@emailaccount.com" (e-posta hasabı anlamına geliyor) uzantılı yeni bir adres almayı deneyebilirler. Site 6 MB'lık bir depolama alanı sunuyor ve tamamen ücretsiz olmasıyla dikkat çekiyor.

ICQ Mail - Dostmail

ICQ Mail - Dostmail

www.icqmail.com

Gelmiş geçmiş en popüler mesajlaşma programı olan ICQ'nun sunduğu hizmetler arasında ücretsiz e-posta da yer alıyor. Pek çok ICQ kullanıcısının tercih ettiği bu hizmet ile "[email protected]" şeklinde ücretsiz bir e-posta hesabına sahip olabilirsiniz.

www.dostmail.com

"dostmail.com" adresi, üç farklı uzantıdan birisini seçerek ücretsiz bir e-posta hesabı oluşturmanıza imkan sağlıyor. Bu uzantılar "@dostmail.com", "@seckin.com" ve "@gencmail.com". Dilediğiniz uzantıyı seçin ve hesabınızı oluşturmaya başlayın.

İlkPosta - Excite

İlkPosta - Excite

www.ilkposta.com

İşte e-posta hizmeti sunan Türkçe içerikli sitelerden bir diğeri, "ilkposta.com", ücretsiz e-posta hizmetinden yararlanmak isteyen kullanıcılara 30 MB'lık büyük bir depolama alanı sunuyor. Ayrıca site, mesajlara virüs taraması yapmayı da ihmal etmiyor.

www.excite.com

En ünlü internet portallarından birisi olan "excite.com", ücretsiz e-posta servisi alabileceğiniz siteler arasında önemli bir yere sahip. Yeni bir e-posta hesabı açmak istiyorsanız, öncelikle sağ üst bölümdeki "Mail" bağlantısına tıklamanız gerekecek.

Okuyucu Yorumları