Masaüstündeki Disket Kısayolu

Disket sürücüye daha hızlı ulaşmanız için küçük bir tavsiye.

Pratik: 23

Masaüstünde disket sürücü için kısayol simgesi oluşturarak, diskete veri kopyalama işlemini kolaylaştırabilirsiniz.

Eğer sabırsız bir bilgisayar kullanıcısıysanız ve hedefinize en kısa yoldan ulaşmak isliyorsanız, bugün şanslı gününüz... Çünkü bu bölümde size, diskete veri kopyalamanın en pratik ve en kısa yolunu anlatacağız.

Disket sürücüye ulaşmak için "Bilgisayarım" penceresini ya da Windows Gezgini'ni kullanırız. Ancak disket üzerine veri aktarmak için illa ki bu pencereleri açmak zorunda değilsiniz. Masaüstünde oluşturacağınız bir disket sürücü kısayolu, veri kopyalama işleminin tek bir tıklama ile tamamlanmasını sağlayacaktır.

1- Bilgisayarım

Bilgisayarım simgesini çift tıklayın. Karşınıza, aralarında disket sürücünün simgesi de dahil olmak üzere çok sayıda simge çıkacaktır. Diğer simgeler, sabit disklerinize ya da CD sürücünüze aittir.

Sürükle ve Bırak

Sürükle ve Bırak

2- Sürükle ve Bırak

"Sürükle ve Bırak" İfadesi, bir simgeyi fare ile hareket ettirerek farklı bir konuma taşımak için kullanılır. İşaretçiyi "Bilgisayarım" penceresinde gördüğünüz disket sürücü simgesinin üzerine getirin ve sol fare tuşuna basın. Böylece simge seçilecek ve rengi değişecektir. Farenin sol tuşunu bırakmadan, işaretçiyi açık olan pencerenin dışına, masaüstüne doğru hareket ettirin. Seçmiş olduğunuz disket simgesinin "gölgesi" de işaretçi ile birlikte hareket edecektir. Masaüstünde arzu ettiğiniz noktaya ulaşınca sol tuşu bırakın.

Bağlantı

Bağlantı

3- Bağlantı

Windows XP, bu durumda disket sürücü simgesini masaüstüne taşımak istediğinizi anlayacaktır. Fakat bu simgeyi "Bilgisayarım" penceresinden farklı bir konuma taşımanız mümkün değildir. Bu yüzden, masaüstünde bu simgeye yönlendirilmiş bir kısa-yol oluşturulur. Kısayol simgelerinin kenarlarında beyaz bir kutucuk bulunur ve bu kutucuğun içerisinde de küçük bir oka yer verilir.

Oluşturduğunuz kısayol simgesi, gerçek disket sürücü simgesi ile yapabileceğiniz her türlü işlemi yapmanıza izin verir. Artık diskete kopyalamak istediğiniz dosyaları sol fare tuşu ile sürüklemeli ve simge üzerine geldiğinizde bu tuşu bırakmalısınız. Dosya kısa sürede diskete kopyalanacaktır.

Dikkat: Sağ Tuş

DİKKAT: SAĞ TUŞ

Simgeleri taşırken sol fare tuşu yerine sağ fare tuşunu da kullanabilirsiniz. Bu kez tuşu bıraktığınızda karşınıza ne yapmak istediğinizi soran küçük bir menü çıkacaktır. Eğer simge için bir kısayol oluşturmayı amaçlıyorsanız, menüdeki "Burada Kısayol Oluştur" seçeneğine tıklamanız yeterli.

Okuyucu Yorumları