Simgelerle Çalışmak

Windows'un standart simgelerini yeni simgelerle değiştiriyoruz.

Pratik: 20

Geçen konumuzda, kendi simgelerinizi nasıl yaratabileceğinizden bahsetmiştik. Bu sayıda ise, yarattığınız simgeleri Windows'un standart simgeleri ile değiştirmeyi öğreneceksiniz.

1- İlk olarak, hızlıca erişmek istediğiniz programın kısayolunu masaüstüne yerleştirmeniz gerekli. Örneğin Word programını ele alalım. "C:" sabit diskinin içinde yer alan "Program Files / Microsoft Office" klasöründeki "WINWORD.EXE" adlı dosyaya sağ tuş ile tıklayın ve "Gönder" satırından "Masaüstü (kısayol oluştur)" komutunu seçin.

2- Böylece masaüstünde Word programı İçin kısayol simgesi oluşturmuş oldunuz. Şimdi bu simgenin üzerine sağ fare tuşuyla tıklayın ve açılan menüden "Özellikleri seçin.

Simge Değiştirmek

Simge Değiştirmek

3- Açılan diyalog penceresinin üç farklı sekmeye ayrıldığını göreceksiniz. "Kısayol" sekmesini seçin ve "Simge Değiştir" düğmesine tıklayın.

4- Ekranda belirecek pencerede Windows XP'nin hazır simgeleri bulunmaktadır. Simgeler arasında dolaşmak için kaydırma çubuğunu kullanabilirsiniz. Seçmek istediğiniz simgeyi sol tuş ile işaretledikten sonra "Tamam" düğmesine tıklamalısınız. Bu şekilde, Windows tarafından atanmış olan simgeyi bir diğeriyle değiştirmiş olacaksınız.

Kendi Simgenizi Kullanın

Kendi Simgenizi Kullanın

5- Eğer kendi yarattığınız bir simgeyi kullanmak isterseniz, "Gözat" düğmesine basmalısınız. Açılan pencerenin yardımıyla, kendi simgenizi kaydettiğiniz klasöre ulaşın. Simgeyi bulduğunuzda ise, onu sol tuş ile işaretleyip "Aç" düğmesine tıklayın.

6- Karşınıza tekrar "Simge Değiştir" penceresinin geldiğini göreceksiniz. Ancak bu kez pencere içerisinde sizin simgeniz yer alıyor olacak. Artık yapmanız gereken, sadece "Tamam" düğmesine basmak.

İşlem Tamamlanıyor

İşlem Tamamlanıyor

7- Başlangıçla açtığınız "Özellikler" penceresinde, yeni simgenizin nasıl görüneceği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Eğer her şey yolundaysa, "Tamam" düğmesine basın ve bu pencereyi de kapalın.

8- İşte; Word'ün kısayol simgesini başarıyla değiştirdiniz.

Bilgi: Yeni Bir Simge Oluşturmak

BİLGİ: Yeni bir simge oluşturmak için herhangi bir resmi veya grafiği kullanabilirsiniz. Ancak bazı kurallara dikkat etmeniz gerekli. Önce resmi Paint ile açın ve boyutlarını 32 x 32 piksel olacak şekilde ayarlayın. Daha sonra, resminizi ".bmp" uzantısıyla kaydetmelisiniz. Son olarak kaydettiğiniz dosyayı bulun ve ".bmp" uzantısını ".ico" olarak değiştirin.

Okuyucu Yorumları