İnternette Futbol

İnternet üzerindeki özel futbol siteleri ve sundukları.

İnternet: 16

Dünyadaki en popüler sporun futbol olduğu tartışılamayacak bir gerçektir. Bu durum internette de kendisini hissettirmeyi başarıyor. İşte güncel futbol siteleri ve bu sitelerin bizlere sunduğu sürprizler...

İnternetteki futbol siteleri, hem amatör olarak futbolla ilgilenenlerin hem de profesyonellerin ilgisini çekebilecek tarzdadır. Futbol dünyasında önemli bir gelişme mi oldu? Bu gelişme en geç yarım saat içerisinde internete taşınacaktır.

Haberlerin yanı sıra, futbol dünyası ile ilgili sayısız bilgiye de internet aracılığıyla ulaşmanız mümkün. Neredeyse tüm futbol takımlarının kendi web siteleri vardır. Ayrıca bunların dışında resmi olmayan, taraftarlarca hazırlanmış web sitelerine de rastlayabilirsiniz. Taraftar siteleri, çoğu zaman resmi sitelerden bile daha fazla bilgi içerebilirler.

Haber Siteleri

Haber Siteleri

HABER SİTELERİ

Türkiye'de, futbolla ilgili haberlerden uzak kalmanız mümkün değildir. Haftanın her günü, televizyonda futbol konusunda seyredecek bir şeyler mutlaka bulunur. Türkiye ya da Avrupa liglerinden haberler veren programlar, her zaman geniş bir izleyici kitlesine hitap ederler. Peki internet bundan ayrı düşünülebilir mi? Tabii ki hayır... Internet, haberleri çok hızlı bir şekilde duyurabildiği için en önemli haber kaynaklarının başında gelir. " www.ajansspor.com " gibi büyük siteler, gerçek anlamda bir haber merkezi gibi çalışarak, başta futbol olmak üzere tüm spor dalları ile ilgili haberleri anında ziyaretçilerine duyururlar.

Futbol Takımları ve İnternet

Futbol Takımları ve İnternet

FUTBOL TAKIMLARI VE İNTERNET

Resmi olsun ya da olmasın, futbol takımları ile ilgili yüzlerce internet sitesine rastlamak mümkündür. İkisi arasındaki en büyük fark, siteyi yaratanlardan kaynaklanır. Eğer web sitesi, bizzat spor kulübünün kendisi tarafından hazırlanmışsa, o siteye resmi site denir. Ama siteyi hazırlayanlar sadece bir taraftar grubu ile sınırlıysa, söz konusu olan sadece takım ruhu ve aşkıdır.

Hangisinin daha İyi olduğu cevap verilemeyecek bir sorudur. Ancak resmi olmayan siteler, yaratıcılarının tutku ve hayal güçleri ile desteklendikleri için çoğu zaman daha cazip olabilirler. Hemen hemen tüm büyük takımların resmi web siteleri vardır. Bununla birlikte, artık futbolcular da kendi adlarına resmi web sitesi kurmaya başlamışlardır.

Web'de Futbol Oyunları

Web'de Futbol Oyunları

WEB'DE FUTBOL OYUNLARI

İnternetle futbol bir araya geldiğinde, sanal futbol oyunlarının ortaya çıkması da kaçınılmaz bir sonuçtur. Internet üzerinde futbol menajerliği yapabileceğiniz pek çok web sitesi bulunmaktadır. Ne yazık ki bunların pek çoğu İngilizce içeriklidir. Örneğin "www.sundayleague.com" mizahi bir yaklaşımla futbol oyununu internete taşımayı başarmıştır. "www.easports.com" adresinde ise, EA Sports tarafından hazırlanmış ve internet üzerinden oynanabilen özel oyunları deneme şansını yakalayacaksınız.

İpucu: Bilet ve Aksesuarlar

İPUCU: BİLET VE AKSESUARLAR

Takımların resmi web siteleri, bilgi vermenin dışında farklı hizmetler de sunarlar. Örneğin biletlerinizi bu sitelerden satın alabilirsiniz. Ayrıca sevdiğiniz takımların formalarını ve aksesuarlarını da resmi sitelerin market bölümlerinde bulmanız mümkündür.

Bilgi: Dedikodular

BİLGİ: DEDİKODULAR

Futbol dünyasına ait internet sitelerinde, futbolcuların özel yaşamlarıyla ilgili doğru ya da yanlış dedikodulara ve söylentilere rastlayabilirsiniz.

Bilgi: Resmi Siteler Daha mı İyi?

BİLGİ: RESMİ SİTELER DAHA MI İYİ?

Bu sorunun net bir cevabı yoktur. Ancak resmi olmayan web siteleri, çoğunlukla tarafsız bir bakış açısı yakalayabilirler. Bu durum, içerdikleri haber ve bilgilerin çok daha zengin olmasına yol açar. Ancak bu tip sitelerde okuduğunuz her haberin doğru olması gibi bir koşul da bulunmaz. En güvenilir haberler, her zaman için resmi sitelerde yer alır.

Bilgi: İstatistikler

BİLGİ: İSTATİSTİKLER

Televizyonlar, pek çok önemli maç öncesinde takımların önceki mücadeleleri hakkında detaylı bilgiler sunarlar. Ayrıca o sezon oynanan maçlardaki form durumları da aktarılmaya çalışılır. Pek çok sporseverin ilgisini çeken istatistikler, internet üzerinde 24 saat elinizin altındadır. Bazı web siteleri, bu istatistikler için özel bir köşe ayırmıştır. Eğer istatistikler ilginizi çekiyorsa, ilk olarak "www.trt.com.tr"nin spor bölümüne göz atmanızı öneririz. Burada Süper Lig hakkında pek çok ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları