Intel Centrino'yu geliştirdi

Intel, Centrino diz üstü bilgisayarlar için geliştirdiği yeni donanım yapısını duyurdu.

Intel'den Santa Rosa

Dünyanın en büyük yonga üreticilerinden olan Intel bu sefer diz üstü bilgisayarlarda kullanılan Centrino platformunda yaptığı değişikliklerle gündemde.

Yeni ürünlerde kablosuz ağ bağlantılarına yardımcı olan ikincil derecede önem taşıyan yongalar ve ana işlemcileri de içeren bir paket yer alacak. Ürünlerde flash bellek yongalarının ilk defa kullanılacak olması ise önem taşıyor. Bu yongaların kullanılacak olması performans artışı ve daha uzun pil ömrü anlamına geliyor.

İlgili çalışmalar bundan yaklaşık bir yıl kadar önce başlamış ve belirlenen takvime göre bugünlerde piyasaya sürülmesi öngörülmüştü. Takvime uyularak duyurusu yapılan ve Santa Rosa kod adıyla yapılan son değişiklikler ise (Centrino Pro olarak da biliniyor) özellikle Wi-Fi teknolojisinin diz üstü bilgisayarlar için bir standart haline gelmesine yol açan Centrino platformunda yapılmış iyileştirmeleri kapsıyor.

Daha hızlı erişim süresi

Flash yongalar sabit sürücülere oranla daha düşük güç tüketimi sağlarken çok daha hızlı erişim sürelerine sahip olabiliyorlar. Intel aynı zamanda Centrino diz üstüler için tümleşik bir ekran kartının da geliştirildiğini ifade etti. Yeni eklenen özellikler ve yazılım sayesinde görüntüler daha zengin hale getirilerek televizyonda görülene yakın bir görüntü kalitesi elde edilmesine yardımcı olacak.

Ek olarak Intel Wi-Fi kablosuz teknolojinin son sürümüne de destek verecek. Böylelikle en yüksek erişim hızı saniyede 300 megabit seviyesine ulaşabilecek. Bu da şu an kullanılandan yaklaşık 5 kat daha hızlı olunabileceği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları