Popüler iPod Uygulamaları

Cebinizdeki renkli dünya iPod için en çok tercih edilen yazılımları sizler için inceledik.

iPod Uygulamaları

Taşınabilir medya aygıtı denince akla gelen ilk oyuncak olan ve ismini hafızalara kazıyan Apple'in iPod'u artık ona özel olarak tasarlanan yazılımlarıyla daha kullanışlı ve daha kişisel.

Dünyadaki iPod kullanıcılarının sayısı gün geçtikçe hatırı sayılır bir şekilde artmakta. Bu programlar genelde "converter" denilen video ve ses formatlarını iPod'unuzda oynatmanızı sağlayan biçim dönüştürücüler, veri taşıyıcılar ve ağ desteği gibi yazılımlardır.

iPodunuz'a yükleyeceğiniz akıllı ve işlevsel yazılımlar sayesinde cebinizdeki medya devini küçük bir kişisel bilgisayara dönüştürebilirsiniz. E-postalarınıza dilediğiniz yerden ulaşabilir, ajanda oluşturup kişisel bilgilerinizi kaydedebilir ya da en son haberlerden, hava durumundan ya da sinema filmlerinden haberdar olabilirsiniz. Sizler için incelediğimiz bu faydalı programların incelemelerini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Video için iPod Video Converter

Video için iPod Video Converter

iPod'unuza sabit diskinizdeki ya da Youtube'da izleyip kaydettiğiniz bir videoyu yüklemek istiyorsunuz. Ama biliyorsunuz ki sahip olduğunuz videoları iPod'unuza direk olarak taşıdığınız zaman ya video boyutu çok büyük gelecek hafızanızı bitirecek ya da attığınız videonun formatı iPod'unuz tarafından desteklenmeyeceği için izleyemeyeceksiniz.

FLV (Flash Video ya da bilindik Youtube - Metacafe video formatı), divx, xvid, mpg, mp4, dvd, vob, avi, wmv ,asf ve daha birçok formattaki videolarınızı iPod medya aygıtınızda izlemeye uygun formata dönüştürebilirsiniz. Program ayrıca YouTube sitesinden direkt olarak dosya indirip, iPod formatına çevirmenizi de sağlıyor.

Yazılım, DVD'lerinizi de oldukça yüksek kalitede iPod video formatına dönüştürüyor. İçerisinde bir medya merkezi de barındıran program sayesinde, iPod filmlerini, TV'leri, çeşitli videoları güzel bir şekilde izleyebiliyorsunuz. Ayrıca içerisindeki video düzenleme aracı sayesinde videolarınızı düzenleyebiliyorsunuz. Tamamen ücretsiz olan bu programı indirip iPod'unuzda her an her şeyi izleyebilirsiniz.

iPod Video Converter'ı İndirin

iPod Agent 0.7.1

iPod Agent 0.7.1

Basit ama bir o kadar da kullanışlı olan bu program sayesinde ajandanız artık iPod'unuza giriyor. RSS besleme desteği sayesinde dilediğiniz haber yayınını ekranınızda görebilirsiniz. Hava durumunu ya da para durumunu takip edebilir ya da günlük yıldız falına canlı olarak ulaşabilirsiniz.

Programı kullanarak iPod ile ilgili tüm ücretli ve ücretsiz servisleri görebilir kullanmak istediğiniz özellikleri lisanslı bir şekilde oynatıcınıza ekleyebilirsiniz. iPod Agent aynı zamanda bilgisayarınız ve iPodunuz arasında kusursuz bir senkronizasyon sağlıyor.

Bu sayede bilgisayarınızdaki müzikleri ve dosyalarınızı uyumlu bir hale getirip hızlı bir şekilde iPod'a taşıyabilir ya da iPod'taki dosyaları kolay bir şekilde bilgisayarınıza alabilirsiniz. Programın Windows işletim sistemleri için olan sürümünü linke tıklayarak indirebilir ve ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

iPod Agent 0.7.1'i İndirin

iPod Music Liberator

iPod Music Liberator

iPod için yazılım üreten Zelek Software adlı firmanın en ilgi çekici programlarından biri olan iPod Music Liberator sayesinde bilgisayarınızdaki müzik ve videoları uygun biçimlerde iPod'unuza taşıyabileceğiniz gibi bilgisayarınızda özene bezene düzenlediğiz çalma listelerini aynı şekilde bu medya canavarına taşıyabilirsiniz.

iTunes'ta işaretlediğiniz 5 yıldızlı şarkılarınızda artık bu program sayesinde iPodunuzun ekranına sıralayabilirsiniz. iPod Music Liberator şarkılarınıza albüm bilgisi, albüm resmi, sanatçı hakkında ayrıntılı bilgi ve şarkı sözleri ekleyerek müzik keyfinizi artırabilirsiniz. Yazılımın üreticisi Zelek Software programın tam anlamıyla bir kullanıcı dostu olduğunu iddia ediyor.

iPod Music Liberator, iTunes ile bire bir uyumlu çalıştığından dolayı tüm müzik kütüphanenizi, video görüntülerinizi oldukça kolay yönetebilir ve bunları yine kolayca düzene sokabilirsiniz. Aşağıdaki linkten programı indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

iPod Music Liberator'ı İndirin

ipod 2 ipod

ipod 2 ipod

iPod kullanıcılarının sayıları günden güne artmaya devam ediyor. Hatta artık bir evde birden çok iPod kullanan aile mensubu bulunmakta. iPod 2 ipod adlı program birçok kullanıcının dertlerine deva olabilecek bir yazılım.

Çok kolay bir kullanım özelliği bulunan yazılım sayesinde bir iPod'tan diğer iPod'a veri aktarımı yapabilirsiniz. Özellikle müzik kütüphanenizi diğer bir iPod'a taşıyacaksanız bu program tam anlamıyla işin ehli. Sahibi olduğunuz müzik parçalarını albüm ve sanatçı bilgisi, şarkı sözleri, albüm resmi gibi tüm eklentileriyle diğer bir iPod'a hızlı bir şekilde kopyalayabilirsiniz.

Aynı durum sahip olduğunuz iPod uyumlu video dosyalarınız içinde geçerli. Çalma listenizdeki düzenin aynısını diğer bir iPod'a taşıyabilirsiniz. Her türlü veri alışverişini veri kayıpsız ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz kolay kullanımlı ve ücretsiz olan bu yazılımı linke tıklayıp bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

ipod 2 ipod'u İndirin

X-OOM MP3 Radio Recorder

X-OOM MP3 Radio Recorder

Yazımızın bu kısmında tanıtacağımız bir başka iPod yazılımı ise X-OOM MP3 Radio Recorder adlı program. Adın da tahmin edebileceğiniz gibi program radyodan dinlediğiniz müzikleri iPod'unuza mp3 formatında kaydetmeye yarıyor.

Programı cihazınıza kurduğunuzda kendinizi internet üzerinden yayın yapan 6000 adet radyonun bulunduğu bir okyanusun ortasında buluyorsunuz. Müzik zevkinize göre dinlemek istediğiniz radyo istasyonunu ayarlıyorsunuz ve radyonuzda sevdiğiniz bir şarkıyı duyduğunuzda programın kayıt tuşuna basıyorsunuz. Programın kayıt özelliği devreye giriyor ve hemen mp3 formatında kayda giriyorsunuz. Sonuç ise gerçekten mükemmel.

Program sizlere 20 adet radyo istasyonunu sırayla kaydetme seçeneği sunuyor. Favori radyo listenizi oluşturup sevdiğiniz müzik parçalarını mp3 formatında kaydetmeniz bu programla tam bir çocuk oyuncağı. Bu programı indirip 7 gün boyunca kullanması ücretsiz. Programın lisansını satın almak için 29,90$'ı ödemeniz gerekiyor. Deneme sürümünü linkimizden indirebilir ve hemen iPod'unuza yükleyebilirsiniz.

X-OOM MP3 Radio Recorder'ın Deneme Sürümünü İndirin

iPodSync

iPodSync

iPodSync adlı bu faydalı uygulama ile, Outlook içerisindeki e-posta kontaklarınızı, e-posta mesajlarınızı, takvim ve yapılacak listelerinizi iPod'unuza aktarabilirsiniz. Tüm bu Outlook içeriğine iPod'un Notes menü seçeneğinden kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Uygulamayı istediğiniz zaman aralığındaki mesajları ekranınızda göstermesi için yapılandırabilirsiniz.

RSS bildirimleri, film bilgileri, hava durumu bilgilerini iPod'unuza aktarabileceğiniz gibi bu yazılım sayesinde bilgisayarınızdaki tüm verileri ve ses dosyalarınızı da iPod 2 iPod programında olduğu gibi taşıyabilirsiniz. Programın deneme sürümünü linke tıklayarak hemen indirebilir ve deneyebilirsiniz. Program ücretli bir yazılımdır.

iPodSync'i İndirin

Okuyucu Yorumları