Notebook Güncellemesi

Çok küçük bir harcama ile notebook’unuzu teknolojik olarak daha güncel bir konuma taşıyabilirsiniz. Bir Allorund Drive diğer üç sürücünün yerini alabilir.

Notebook Güncellemesi

Notebook ile çalışırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri yer tasarrufudur. Eğer CDROM, DVD-ROM ve CD Writer’dan vazgeçmek istemiyorsanız geriye hepsini sunan bir aygıt satın almaktan başka bir yol kalmaz. Ancak üst sınıfa dahil olan bu tür notebook’ların fiyatları oldukça yüksektir. Ancak yeni ve pahalı bir ürün almak yerine eski laptop’ınızı güncelleyebilirsiniz.

Yukarıda bahsi geçen sürücüleri içerisinde barındıran bir kombo sürücünün fiyatı 500 dolar civarındadır. Ancak Pentium II veya en azından Celeron 400 işlemcilere sahip notebook’ların güncellenmeleri mantıklı olacaktır. Bu, DVD filmlerinin oynatılabilmesi için gerekli olan minimum şartların yerine getirilmesini sağlayacaktır. Farklı firmaların sundukları bağlı noktaları aynı olduğu için söz konusu güncelleme oldukça kolay gerçekleşecektir. Notebook’lardaki tüm CD/DVD/CD yazıcılar IDE bağlantı noktası üzerinden Secondary Master veya çok seyrek olmakla beraber Primary Slave olarak bağlanırlar. Direkt olarak sürücü üzerindeki bağlantı noktası standarttır. IDE kontrolör için uygun olmayan güç/veri kablosu bağlantıları için bir çok aygıtla beraber dönüştürücü kablo veya adaptörü bulunan bir çıkartılabilir yuva sunulur.

Bağlantı: Çıkartılabilir özel yuva (Baymodul) sahibi sürücülerin güncellenmesi çok kolaydır. Örneğin Toshiba sürücülerinin çıkartılabilmesi için sadece sekiz tane vidasının sökülmesi yeterli olacaktır. Daha sonra sürücülerin ön yüzlerini dikkatli bir şekilde çıkartın. Bunlar yapıştırılmış veya geçmeli olabilirler. Daha sonra yeni sürücünüzü söz konusu yuva içerisine yerleştirin ve ardından tekrar notebook’unuza takın. Şayet sürücünüz işletim sistemi tarafından otomatik olarak tamamlandıysa operasyon sona ermiş demektir.

Şayet eski sürücü aygıt içerisine sabitlenmi şse, güncelleme işlemi biraz daha karmaşık bir hal alacaktır. Bu durumda genellikle notebook kasasının açılması ve sabitlenmiş sürücünün aranması gereklidir. Bu, örneğin Clevo modellerinde olduğu gibi modem kartının altında başarıyla gizlenmiş olabilir. Yeni sürücünüzü aynı şekilde takın ve daha sonra kasayı kapattıktan sonra güncelleme işleminin başarılı olup olmadığını kontrol edin.

Dikkat! Ürün garantisi sona erdi.

Ön kapak Eğer tüm işlemler başarı ile sona erdiyse, eski ön kapağı yeni sürücünüze takarak sonucu görsel olarak da iyileştirebilirsiniz. Şayet eski ve yeni sürücü aynı üreticiye aitse, ön kapak her iki sürücü ile de uyumlu olacağı için, bu işlem daha kolay.

Okuyucu Yorumları