Tesla, 2 önemli sorunun ortasında tahminleri aştı

Tesla, 2022'nin ilk çeyreğinde 310.048 araç teslim ettiğini duyurdu. Bu rakam küresel tedarik zinciri krizi ve COVID ile ilgili fabrika kapanışlarının ortasında gelen rekora işaret ediyor.

Tesla, 2 önemli sorunun ortasında tahminleri aştı

Tesla'nın ilk çeyrek üretiminin ve teslimatlarının büyük çoğunluğu Model 3 sedan ve Model Y idi. Şirketin Cumartesi günü bildirdiğine göre, teslim edilen araçların 14.724'ü Model S lüks sedan ve Model X premium SUV idi.

Tesla CEO'su Elon Musk, "Tedarik zinciri kesintileri ve Çin'in sıfır Covid politikası nedeniyle bu olağanüstü zor bir çeyrekti" diyor.

Tesla'nın ilk çeyrek teslimatı önceki çeyreği geride bıraktı ve Wall Street beklentilerini aştı. Ancak otomobil üreticisi, diğer şirketleri zorlayan bazı aksaklıkların üstesinden gelmeyi başarsa da, Tesla tarafından ilk çeyrekte üretilen toplam otomobil sayısı, önceki çeyreğe kıyasla bir miktar düştü.

Tesla, bir önceki çeyreğe göre nispeten küçük bir artış ve bir önceki yıla göre %68 artışla bu çeyrekte 310.048 araç teslim etti.

Tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar endüstriler arasında teslimatları geciktirirken, Tesla'nın üretimi, COVID-19 nedeniyle de zorluk yaşıyor.

Çin'de yakın zamanda yaşanan bir COVID-19 artışı, Tesla'nın yeni Şangay fabrikasını geçici olarak kapanmaya zorlamıştı.

Rusya'nın Ukrayna'yı saldırısı da nikel fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu. Ancak uzmanlar Insider'a Tesla'nın tedarik zincirine ve nikele yaptığı yatırımın, fiyat artışlarının etkilerinin en kötüsünden kaçmasına olanak sağlayabileceği görüşünde.