Ukrayna'ya yardım için fitness yarışması yaptığı için eleştirilen TikToker amacının takipçi olmadığını söylüyor

Ukrayna için para toplamak için viral bir fitness yarışması yaptığı için eleştirilen TikToker, bunun asla yeni takipçiler kazanmakla ilgili olmadığını söylüyor.

Ukrayna'ya yardım için fitness yarışması yaptığı için eleştirilen TikToker amacının takipçi olmadığı

Ukraynalı-Amerikalı TikToker Olena Sadovska, 26 Mart'ta merdiven tırmanma üzerine meydan okuma başlattı. Stairclimber makinesine ilişkin 24 saatlik meydan okuma bir gecede viral oldu ve videoları toplamda 16 milyon kez izlendi.

Sadovska, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası Ukraynalı ailelere destek için oluşturulan bir yardım kampanyasının bağlantılarını da paylaştı. O zamandan bu yana 11.605 dolar topladı.

Bununla birlikte viral videoları, bir TikTok mücadelesinin gerçek bir etki yaratıp yaratamayacağı konusunda tartışma başlattı.

Sadovska 13 milyon görüntülenen ilk videosunda, "Ukrayna'da neler olduğuna dair farkındalık oluşturmak istediğini söylüyor.

Bazı yorumcular Sadovska'yı eleştiriyor, bazıları para toplama girişimini destekliyor.

Sadovska eleştiriler karşısında, meydan okumayı TikTok'ta yayınlayarak daha geniş bir kitleye ulaşabildiğini söylüyor ve "Birçok insan 'gerçekten umursasaydı bunu sosyal medyaya getirmezdi' gibi şeyler söylüyordu. Ama aslında tam tersi çünkü bu konuda paylaşım yapmasaydım asla bu kadar bağış alamazdım. Bunun farkında olabilecek tek kişi yakın ailem olurdu" diyor.

Business Insider'ın haberine göre şu anda 87.000 TikTok takipçisi olan Sadovska, videoları viral hale gelmeden önce sadece 6.000 takipçisi olduğunu, ancak bu meydan okumayı daha çok takipçi kazanmak için yapmadığını söylüyor.