WhatsApp'ta 'Son Görülme'yi İstediğiniz Kişilere Kapatmak Mümkün Oluyor

WhatsApp, 'Son Görülme' bilgisini istediğiniz kişilere kapatmaya imkan veren yeni bir özelliği test ediyor. Peki, yeni 'son görülme' özelliği neler getirecek? Birlikte bakalım...

WhatsApp'ta 'Son Görülme'yi İstediğiniz Kişilere Kapatmak Mümkün Oluyor

WhatsApp kullanıcıların 'son görülme' durumunu kapatabilmesine imkan sağlayan özelliği uzun bir süre önce devreye almıştı. Whatsapp bu kez bu fonksiyonun özelleştirilmiş bir formatını deniyor. Yani kişiler son görülmeyi kimlerin görebileceğini seçebilecek.

Beta test kullanıcıları artık son görülmelerini belirli kişilerden gizleyebiliyor.

Whatsapp'ın son görülme özelliği kişilerin WhatsApp’ı en son ne zaman kullandığını gösterir. Mevcut durumda kişiler son görülme bilgisini paylaşmayacak şekilde düzenleme yapabiliyor. Bu durumda diğer kişilerin son görülme bilgisini de göremiyor.

Test edilen yeni 'son görülme' özelliğinde ise kullanıcılar gizlilik ayarındaki 'Son Görülme' seçeneğinde, 'Herkes', 'Kişilerim', 'Hiç kimse' ve yeni uygulanan 'Şunlar Dışında Kişilerim' arasından seçim yapabiliyor.

whatsapp son görülme

Belirli kişiler nedeniyle durum devre dışı bırakılırsa, kullanıcıların son görülmeyi 'Hiç kimse' olarak ayarlaması gerekmeyecek. Tabi ki mevcut durumdaki gibi kişilerin WhatsApp'ta 'Son Görülme' durumunuzu görmesini engellediğinizde, onlarınkini göremezsiniz.

WhatsApp'ın, bir kullanıcının "profil resmi" ve "hakkında" bilgileri için aynı seçeneği uygulamayı hedeflediği bildiriliyor.

Birkaç hafta önce Android'te tanıtılan özellik İOS'taki beta test kullanıcıları tarafından da test edilebiliyor.