Western Digital'den, sadece 1 dolara sabit disk sattıran ilginç hata

Dünya’nın en büyük sabit disk üreticilerinden Western Digital, satış sitesinde yaptığı bir hata nedeniyle 1, 3, 5 dolar gibi fiyatlarla sabit disk sattı.

Sadece 1 dolara sabit disk sattıran hata

Dünyanın en büyük ve en iyi depolama aygıtı üreticilerinden biri olan Western Digital (WD), kendi web sitesinde sabit disk sürücülerini, kısa bir süre için de olsa, yalnızca 1 dolara satmaya başladı. Evet, rakam doğru, ancak bu bir promosyon değil, bir hataydı...

Sitede 1, 3, 5 dolar gibi düşük fiyatlarla satış listesine konan modellerden bazıları, firmanın en son ürünleriydi. Tahmin edebileceğiniz gibi, problem alışveriş sitesinin kodundaki bir hatadan kaynaklanıyordu Ancak birçok kullanıcı bu fiyatlardan sipariş verdi. Daha sonra hata düzeltildi ve ürünler gerçek fiyatı ile görülmeye başlandı. Bu arada verilen siparişlerin gönderilip gönderilmeyeceği ise halen bilinmiyor.

İlginç bir şekilde, sitede listelenen süper ucuz sürücülerin çoğu, her yerde olmasa da birçok yerde stokta kalmamış gibi görünüyor. Bu yüzden satın alma işlemini başarmış olan çok az kullanıcı olduğu tahmin ediliyor.