120GB SSD ve 1TB HDD bir arada!

WD'nin yeni sabit diski, SSD ve HDD'yi 2.5 inç'lik gövdeye sığdırıyor! İşte özellikleri...

SSD ve HDD bir arada!

Bir Western Digital firması olan WD, bugün depolamada önemli bir yenilik olan 2.5-inçlik 120 GB katı hal sürücüsü (SSD) ile 1 TB sabit diski (HDD) birleştirerek güçlü bir ikili sürücü çözümü WD Black2 ikili sürücünün piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Dizüstü bilgisayarların, küçük form faktörlü masaüstü bilgisayarların ve tek yuvalı ve hepsi bir arada (AIO) sistemlerin hem SSD düzeyinde performansını hem de HDD kapasitesini yükseltmek isteyen tüketiciler ve hizmet sağlayıcılar için çok uygun olan WD Black2 ikili sürücü, tek bir kablo aracılığıyla bağlanabiliyor ve geleneksel 9.5 mm'lik yuvaya uyuyor.

WD Depolama Teknolojisi iş birimi kıdemli başkan yardımcısı Matt Rutledge, "Müşterilerimiz Katı Hal Hibrit Sürücü teknolojimizi beğendiklerini söyledi, ama teknolojiye yakın kullanıcılarımız verilerini kaydettikleri yeri daha fazla kontrol altında tutmak istiyorlardı. WD Black2 ikili sürücüler müşterilerimizin eksiksiz bir pakette SSD performansının keyfini çıkarmalarını ve yüksek kapasiteli depolamaya erişmelerini mümkün kılıyor. WD Black2 ikili sürücü WD Labs inisiyatifleri aracılığıyla müşteri tabanımızla kurduğumuz iletişimin doğrudan sonucudur. WD, beta labs programımızı tasarlayarak mevcut ve yeni WD depolama ürünlerinin teknolojisini etkileyenler ve anahtar müşteriler için mükemmel bir test alanı temin etti" dedi.

İkisi bir arada

İkisi bir arada

Meraklılar, yaratıcı uzmanlar, oyun sevenler ve PC toplayıcılar için tasarlanan WD Black2 ikili sürücü, toplam sürücü kapasitesini, performansı ve güvenilirliği arttırırken verilerin nasıl ve nerede depolanacağına karar verme esnekliği getiriyor. Hem flash disklerin hem de manyetik disklerin avantajlarından yararlanan WD Black2 ikili sürücüler, veri kullanımını SSD'den HDD'ye aktararak SSD'nin dayanıklılığını ve ömrünü arttırıyor. Kullanıcılar verileri daha iyi kontrol ediyor ve bulut depolama ihtiyacı ile masrafından kurtuluyor.

WD Black2 kaşe algoritmaları içermez ve SATA 6 Gb/saniye arayüz hızından yararlanır. Eski SATA konektörlü standart 9.5 mm, 2.5-inç biçim faktörüyle paketlenmiş olan WD Black2 ikili sürücü Windows XP'den Windows 8.1'e kadar uzanan popüler PC işletim sistemleriyle uyumludur.

Fiyat ve bulunabilirlik

WD Black2 ikili sürücüler are 5 yıllık limitli garanti kapsamındadır. Ayrıca Türkiye'deki seçkin perakendeci ve distribütörlerde Aralık sonu itibari ile bulunabilecektir. Tavsiye Edilen Perakende Satış Fiyatı; 2.5-inç 120 GB SSD + 1 TB HDD WD Black2 ikili sürücü, model #: (WD1001X06XDTL) 430 USD+KDV.

Okuyucu Yorumları