150 Dolarlık Grafik Hesap Makinesine Elveda mı?

Ücretsiz olarak sunulmaya başlanacak bu araç, öğrencilerin kullandığı pahalı TI-84 hesap makinesini çöpe gönderebilir!

Emektar hesap makinesine veda!

Matematik öğrencilerinin aşk-nefret ilişkisi içinde olduğu pahalı TI-84 grafik hesap makinesi, yakında bedavaya gelebilir. ABD'nin 14 eyaletindeki öğrenciler, bu ilkbahardan itibaren TI benzeri Desmos çevrimiçi hesap makinesini testlerde kullanabilecekler.

Desmos CEO'su Eli Luberoff, Quartz'a yaptığı açıklamada "öğrencilerin bu eski, güçsüz cihazı almak zorunda olmadıklarını düşünüyoruz," dedi. Desmos hesap makineleri sınavlarda entegre olarak sunulacağı için öğrencilerin harici bir cihaza ihtiyacı olmayacak. 6 ve 8 sınıflar ve lise öğrencilerine yıl boyunca sunulacak uygulama, ücretsiz olarak kullanılabilecek. Bloomberg'e göre firma, kazancını uygulamayı kullanan kurumları ücretlendirerek kazanıyor.

Desmos çevrimiçi hesap makinesi, TI-84 ve diğer cihazlardan hem daha güçlü, hem de kullanıcı dostu arayüzüyle öne çıkıyor. Canlı grafik güncellemeleri sunan uygulama, akıllı telefon, tablet veya internete bağlanan diğer cihazlarda kullanılabiliyor. Firmaya göre hesap makinesi, şu an 146 ülkedeki öğrenciler tarafından ayda 300 bin saat kullanılıyor.

Okuyucu Yorumları