16 yaşındaki çocuk, Beeper Mini ile iMessage'ı Android'e getirdi

Bir lise öğrencisi tarafından geliştirilen Beeper Mini uygulaması, Apple'ın iMessage'ını Apple'ın sunucularıyla entegre çalışarak Android'e getiriyor.

16 yaşındaki çocuk, iMessage'ı Android'e getirdi

Nothing Chats ve Sunbird'ün iMessage'ı Android'e getirme girişimlerinin gizlilik sorunları nedeniyle sona ermesinden sadece birkaç hafta sonra Beeper Mini isimli uygulama, Apple'ın mesajlaşma hizmetini "tersine mühendislik" yöntemini kullanarak Android'e taşıyabildiğini iddia ediyor.

Daha önce Pebble ile ünlenen Beeper'ın kurucu ortağı Eric Migicovsky, Engadget'a verdiği demeçte son projesinin hizmetini büyütmek olduğunu söyledi. Orijinal Beeper uygulaması, aktarıcı görevi görmesi için Mac mini sunucularından oluşan bir yapıya dayanıyordu ve bu da pek çok potansiyel kullanıcıyı bekleme listesinde bırakıyordu. Beeper Mini ise tersine mühendislik sayesinde doğrudan resmi iMessage protokolünü kullanıyor. Hatta metinler, tıpkı bir iPhone tarafından oluşturulan gerçek bir iMessage gibi, son hedeflerine gitmeden önce Apple'ın sunucularına gönderiliyor. Daha da tuhafı, tüm bunlar 16 yaşındaki bir lise öğrencisi tarafından geliştirildi.

Uygulama, tüm kısa mesaj konuşmalarınızı inceliyor ve iMessage kullanıcılarından gelenleri işaretliyor. Sistem daha sonra bunları Apple'ın resmi platformu üzerinden mavi balonlu konuşmalara dönüştürüyor. Ayrıca giriş yapmak için bir Apple ID'ye ihtiyacınız yok, bu da rakip uygulamaların rahatsız eden güvenlik endişelerinin çoğunu ortadan kaldırıyor.

Tekrarlamakta fayda var; platform iMessage deneyimini Android'de çalışacak şekilde değiştirmiyor. Gerçek iMessage'lar göndererek Android'de çalışan bir iMessage deneyimi sunuyor. Bonus olarak, Beeper aslında iMessage ve Android kullanıcıları arasındaki mesajları uçtan uca şifreleyerek iletişimi daha da güvenli hale getiriyor.

Beeper son derece şeffaf davranıyor ve şirket Apple'ın nasıl tepki vereceği konusunda hassas bir noktada durduğunun farkında. Apple, şirket sırlarını ihlal ettiğini düşündüğü kişilere karşı hiçbir zaman dostça davranmadı, ancak RCS mesajlaşma standardı için yakında destek vereceğini duyurdu. Bu, Android ve iOS cihazları arasında daha fazla birlikte çalışabilirlik sağlayacak, bu nedenle belki de Beeper Mini'nin şimdilik kullanılmasına izin verebilir. Migicovsky'nin Engadget'a yaptığı açıklamaya göre, Apple'ın Beeper Mini'yi engellemek istemesi halinde, iMessage protokolünü tamamen yenilemek için çok fazla çalışma yapılması gerekecek.

Beeper'ın iMessage kodu, herhangi bir güvenlik ya da gizlilik açığı olmaması için açık kaynak kodlu olacak. Olası yasal engellere gelince kurucu ortak, şirketinin yasaların doğru tarafında olduğunu söylüyor ve Beeper Mini'de gerçek Apple kodu olmadığını, sadece özel olarak yeniden oluşturulmuş kod olduğunu belirtiyor. Ayrıca, telif hakkı yasasında kod üzerinde tersine mühendislik yapanların yanında yer alan yasal emsallere referans veriyor. Her halükarda, Beeper Mini şimdilik kullanılabilir durumda ve bir aylık ücretsiz deneme ile aylık 1,99 dolar abonelik ücreti bulunuyor.