1899 dizisinin konusu ne? Netflix'ten yeni bir 'beyin yakan' dizi var

Netflix'te Dark dizisi izlediniz mi? Eğer sevdiyseniz kendileri daha farklı bulsa da Dark yaratıcı ekibinden yeni bir dizi Netflix'te 17 Kasım'da izleyici ile buluştu: 1899... Bu makalede 1899 dizisinin konusu nedir? sorusunun yanıtına ve dizinin künyesine bakıyoruz....

Netflix'in yeni dizisi 1899 17 Kasım'da izleyici ile buluştu. Dark dizisine imza atan Jantje Friese ve Baran bo Odar imzalı bu dramada Emily Beecham ve Andreas Pietschmann başrollerde yer alıyor. Netflix diziyi şu sözlerle tanıtıyor: 1899'da New York'a doğru yola çıkan bir göçmen gemisi gizemli olaylar nedeniyle rotasını değiştirince, şaşkına dönen yolcular akılalmaz bir bilmeceyle karşı karşıya kalır. 1899 dizisine mercek tutuyoruz... (Bu makalenin ardından en iyi korku filmleri ve en iyi dram filmleri ile en iyi filmler listelerimize de bakabilirsiniz)

1899 dizisinin künyesi

Yayın tarihi:17 Kasım 2022
Tür: Gizem, Gerilim, Drama, Aksiyon, Macera
Başroller: Emily Beecham,Aneurin Barnard,Andreas Pietschmann
Süre: 50 dakika (Bölümler)
Özet: Sekiz bölüm, bir göçmen gemisinin Avrupa'dan New York'a yaptığı yolculuk sırasındaki gizemli olayları takip ediyor. Farklı geçmişlere sahip yolcular, yeni bir yüzyıla ve yurtdışındaki geleceklerine dair umutlarında birleşiyor. Aylardır kayıp olan ikinci bir gemiyi açık denizde keşfettiklerinde, yolculukları beklenmedik bir yön alır. Gemide buldukları şey, vaat edilen topraklara geçişlerini kabus benzeri bir bilmeceye dönüştürecek ve yolcuların her birinin geçmişini bir sırlar ağı aracılığıyla birbirine bağlayacaktır.

1899 dizisinin konusu ne

1899 DİZİSİNİN KONUSU

1899 dizisi 8 bölümlük cezbedici bir gizem sunuyor. Baran Bo Odar, diziyle ilgili "Kendimizi tekrarlamak istemedik. 1899'la ikinci bir Dark yapmak istemediğimizi biliyorduk. 1899 çılgınca hızlı bir tempoya sahip. Gemi her zaman hareket halinde. Bu bir yolculuk ve gemide her şey her zaman hareketli" diyor.

Dizinin başrol oyuncusu Emily Beecham (Maura Franklin) diziye katılma süreci için "Dark dizisinin inanılmaz bir dizi olduğunu duymuştum ve "izlenecekler" listemde olduğunu hatırlıyorum. Bana çok farklı, çekici ve ilgi çekici bir senaryo gönderildi. Maura gerçekten ilginç bir karakter ve tüm konsept tamamen benzersiz" yorumunu yapıyor.

1899 dizisinin konusu ise şöyle: Yıl 1899. Göçmenleri taşıyan buharlı bir gemi, Avrupa'dan ayrılarak batıya doğru yola çıkar. Eski kıtanın dört bir yanından gelen yolcular, hem yeni bir yüzyıla hem de yeni bir ülkedeki geleceklerine dair benzer umut ve hayallere sahiptir. Ancak açık denizde sürüklenen bir göçmen gemisi bulmalarının ardından yolculukları beklenmedik bir yöne savrulur. Geminin güvertesinde onları bekleyen bilmece ise vadedilen topraklara yaptıkları yolculuğu dehşet verici bir kâbusa çevirecektir.

FARKLI DİLLER, KÜLTÜRLER...

Dizide insanların, Avrupa'dan çıkıp yeni kıtaya ulaşması teması üzerine karanlık bir hikaye anlatılıyor. 1899, gerek çekim teknikleri gerekse de farklı kültürlerin bir araya gelmesi bağlamında adından sıkça söz ettirecek gibi duruyor. Dizinin yaratıcılarından Jantje Friese, yaptığı açıklamada dizide her oyuncunun kendi dilinde konuşacağını söylemişti. Herkesin başka bir yerden geldiğini ve farklı bir dil konuştuklarını belirten Friese, dilin kültürü ve davranışları çok fazla tanımladığını söyleyerek Avrupa'nın bu kalbini keşfetmek istediklerini belirtmişti.

1899 DİZİSİ FRAGMANI

1899 DİZİSİ OYUNCULARI

Dizinin oyuncu kadrosunda şu isimler bulunuyor:

  • Emily Beecham

  • Aneurin Barnard

  • Andreas Pietschmann

  • Miguel Bernardeau

  • José Pimentã

  • Isabella Wei

  • Gabby Wong

  • Yann Gael

  • Mathilde Ollivier

  • Jonas Bloquet

  • Rosalie Craig

  • Maciej Musiał

  • Clara Rosager

  • Lucas Lynggaard Tønnesen

  • Maria Erwolter

  • Alexandre Willaume

  • Tino Mewes

  • Isaak Dentler

  • Fflyn Edwards

  • Anton Lesser

1899 DİZİSİ BÖLÜMLERİ

1. Gemi
Maura hamile bir kadına yardım eder. Kaptan, kayıp bir gemiden gelen mesajın ardından cesur bir karar verir ve akılalmaz bir keşifte bulunur.

2. Çocuk
Kaptan açıklanamaz geriye dönüşler yaşar. Tuhaf bir adam, Maura'yı bir çocuğun saklandığı kamarasına kadar takip eder. Bir böcek, güvertede bir trajediye sebep olur.

1899 dizisinin konusu ne


3. Sis
Bir kız ile diğer yolcular, korkunç bir kaderle karşı karşıya kalır. Olek, Ling Yi'yi bir kutudan kurtarır. Kaptan, Maura'ya olan güvenini zedeleyecek bir bilgi edinir.

1899 dizisinin konusu ne

4. Kavga
Mürettebat ile yolculardan oluşan bir grup; kaptanı, Olek'i, Jérôme'u ve Ramiro'yu kilit altına aldıktan sonra gemide çocuğu arar. Krester'ın sırrı ortaya çıkar.

1899 dizisinin konusu ne

5. Çağrı
Maura korkunç geriye dönüşlerin ardından şaşırtıcı bir hamle yapar. Bir ses, bazı yolcuların güverteden denize atlamasına neden olur. Maura babası ile ilgili bir şey keşfeder.

1899 dizisinin konusu ne

6. Piramit
Tove korkutucu geriye dönüşler yaşar ve çocuğu öldürmek ister. Daniel, Maura ve kaptanın peşinden tuhaf bir yere gider. Maura'nın babası bir mesajla belirir.

7. Fırtına
Maura, Daniel'ın kendisinden istediği şeyin ne olduğunu anlayamaz. Olek ve Ling Yi geminin dümenine geçer ama sonra bir trajedi yaşanır. Elliot’ın kimliği açığa çıkar.

1899 dizisinin konusu ne


8. Anahtar
Maura yolculara akılalmaz gerçeği söyler. Sonra herkesin anıları iç içe geçer. Daniel bir kodu değiştirir. Maura hiç beklenmedik bir gerçeklikle karşı karşıya kalır.